Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice ušle u finale Zlatne lige

HINA, Matej Kačan • subota, 19.06.2021.
Hrvatske odbojkašice ušle u finale Zlatne lige

Novi sjajan uspjeh za hrvatsku žensku odbojkašku reprezentaciju. Hrvatice su pobjedom nad Španjolskom izborile finale Zlatne europske lige koje se igra u bugarskim Rusama...

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija izborila je finale završnog turnira Zlatne europske lige u bugarskim Rusama pobijedivši Španjolsku s 3-1 (25:12, 10:25, 25:18, 25:23). Španjolsku su hrvatske odbojkašice dobile i 2019., također u polufinalu završnog turnira Zlatne europske lige u Varaždinu.

Kapetanica Samanta Fabris je s 23 poena bila najučinkovitija igračica, a njoj uz bok bile su Matea Ikić s 13 poena, Laura Miloš s 11 te Beta Dumančić s osam poena, od čega četiri ostvarena blokom.

Nakon susreta hrvatski izbornik Daniele Santarelli je rezonirao:

"Ovaj rezultat je jako važan za nas jer smo započeli pripreme tek prije mjesec i pol, a neke su igračice startale tek prije tri tjedna. Zato trebamo još vremena za ispravljanje pogrešaka kako bi igrali pravu odbojku. U finalu Zlatne europske lige možemo svakako igrati bolje. Odigrali smo sjajan prvi set ali i nevjerojatno slab drugi, prepun pogrešaka. Bio je to inače meč pun nervoze, pogotovo u trećem i četvrtom setu. Na kraju sam jako zadovoljan rezultatom, no u finalu moramo prikazati bolju igru, više uravnoteženu, i probati osvojiti naslov, što bi bilo sjajno za sve nas, igračice i Savez."

Kapetanica Samanta Fabris vodila je svoju ekipu do nove pobjede:

"Zadovoljne smo ulaskom u finale, ali smo svjesne da smo mogle pružiti i bolju igru. Dale smo nepotrebno Španjolskoj da se razigra. Pogotovo jer smo prvi set otvorile odlično, ali smo si onda u drugom same stvorile problem."

Hrvatska će u nedjelju u finalu u 19 sati igrati s boljim iz dvoboja Bugarska - Češka.

FOTO: HOS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!