Košarka

Durant nije bio dovoljan, Bucksi u finalu Istoka nakon drame

Matej Kačan • nedjelja, 20.06.2021.
Durant nije bio dovoljan, Bucksi u finalu Istoka nakon drame

Košarkaši Milwaukee Bucksa prvi su finalisti istočne konferencije nakon što su u drami sedme utakmice svladali Brooklyn u produžetku sa 115:111...

Sjajnu sedmu utakmicu polufinala istočne konferencije odigrali su Brooklyn Netsi i Milwaukee Bucksi u Barclays Centru u Brooklynu. Drama nije mogla biti veća, sedma je išla u produžetak pa je samim time i cijela serija stala u loptu-dvije.

Prva lopta Kevina Duranta je ušla za produžetak samo sekundu do kraja regularnog dijela, a zvijezda Netsa je išla po tricu i pobjedu. No, Durant je za ovu priliku imao prevelik broj noge pa je nagazio na liniju i šut je priznat kao dva poena za 109:109.

Giannis Antetokounmpo je promašio šut za pobjedu, ali su mu se u produžetku pridružili Khris Middleton i Jrue Holiday koji su ipak doveli Buckse do 6:2 u dodanom dijelu i 115:111 pobjede, uz ključnu obranu Holidayja na Durantu kad je ovaj opet probao donijeti pobjedu i produžetak.

I prije toga je utakmica bila nadasve dramatična, obilježilo ju je čak 20 promjena vodstva i deset perioda izjednačenog rezultata. Netsi su bolje krenuli i imali su pet razlike na poluvremenu, ali je Milwaukee okrenuo u trećoj.

Najveće vodstvo Bucksa bilo je tek šest razlike, a Giannis ih je vodio s 40 poena i 13 skokova. Middleton je dodao 23 poena, 10 skokova, šest dodavanja i pet ukradenih lopti. Netsi su igrali s praktički samo sedam igrača, a Durant je odigrao svaku sekundu u 53 minute.

KD je susret završio s 48 poena, devet skokova i šest dodavanja, dok je James Harden dodao 22 poena te po devet skokova i asistencija. Bucksi u finalu konferencije čekaju boljeg iz dvoboja Sixersa i Hawksa koji je također otišao u sedmu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2021. u 11:09
    4 sekunde prije kraja imali vodstvo inisu mogli sacuvat lose
    Obrisan korisnik