Rukomet

PPD Zagreb rutinskom pobjedom ponovno osvojio Kup Hrvatske

Mihaela Bradovski • nedjelja, 20.06.2021.
PPD Zagreb rutinskom pobjedom ponovno osvojio Kup Hrvatske
Foto: Pixsell

Finalni dvoboj Kupa Hrvatske za rukometaše u Poreču okončan je pobjedom PPD Zagreba koji je bio bolji od velikog rivala Nexea s 26:21...

Nexe još jednom nije uspio skinuti PPD Zagreb s trona. Zagreb je još jednom osvojio duplu krunu i to sa stopostotnim učinkom. U finalnom dvoboju u Poreču Zagreb je odnio pobjedu 26:21, Nexe se dobro držao u prvom poluvremenu, ali u nastavku je Zagreb pojačao obranu, Našičani su nizali pogreške i otišli u poraz.

U polufinalu je PPD Zagreb lako izašao na kraj s Dubravom, većih problema nije bilo niti za Nexe protiv Sesveta iako su Sesvećani ipak pružili bolji otpor i duže se držali u nekom manjem zaostatku.

Finalni dvoboj bio je posve ravnopravan u prvom dijelu, Nexe je tu izgledao dosta dobro, imao je i vodstvo, ali nije zadržao tu razinu.

Dosta dugo se igralo gol za gol da bi Nexe golom Živana Pešića uspio se odvojiti na 11:9 u 19. minuti. Međutim nakon toga kreće serija Zagreba 5:0 za preuzimanje vodstva.

Do kraja prvog dijela Nexe je uspio izjednačiti na 14:14 da bi ipak vodstvo Zagrebu na odmoru donio Luka Mrakovčić golom za 15:14.

Zagreb je bolje otvorio drugo poluvrijeme i odmah je otišao na 20:16 nakon čega se Nexe više nije oporavio. Najbliže što je dolazio bilo je na minus tri, Zagreb je rutinski priveo susret kraju.

Po sedam golova kod Zagreba postigli su Luka Mrakovčić i Aleks Vlah dok je David Mandić dodao pet, a Todor Jandrić skupio deset obrana.

Kod Nexea četiri gola postigao je Halil Jaganjac, a Moreno Car upisao je 14 obrana.

Finale Kupa Hrvatske:
PPD Zagreb - Nexe 26:21

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!