Ostali sportovi

U Poreču održana gala večera u čast Barbare Matić: 'Ne želim na ovome stati'

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 21.06.2021.
U Poreču održana gala večera u čast Barbare Matić: 'Ne želim na ovome stati'

Povijesno svjetsko zlato Barbare Matić na Svjetskom judo prvenstvu proslavljeno je fenomenalnim dočecima u Zagrebu i Splitu, a zaključak slavljeničkog dijela lipnja bila je gala večera u Poreču s brojnim visokim uzvanicima.

Uoči povlačenja u medijsku izolaciju Barbare Matić (do 70 kg), Karle Prodan (do 78 kg) i trenera Vladimira Preradovića, održana je gala večera u čast naslova svjetske prvakinje Barbare Matić. Uz čelne ljude Hrvatskog judo saveza, predsjednicu Sandu Čorak, počasnog predsjednika Tomislava Čuljka i glavnog tajnika Hrvoja Lindija, čestitke za veliki uspjeh Barbara je primila i od brojnih drugih visokih uzvanika.

"Hvala vam svima na dolasku! Počašćena sam što je moja svjetska medalja razlog ovom krasnom okupljanju. Ne želim stati na ovome, a kako znate da je konkurencija velika, a razlike u kvaliteti male, ne mogu ništa garantirati za Olimpijske igre u Tokiju, osim da ću dati sve od sebe. Hvala svima, od trenera Vladimira Preradovića i cijelog judo kluba Pujanki, preko saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora, sponzora, kolegica i kolega iz reprezentacije, baš svima", rekla je Barbara Matić okupljenima nakon ulaska na terasu porečkog hotela Parentium Plava laguna u pratnji trenera Preradovića i slavljenički We are the Champions u izvedbi Queena.

Prije Barbarinog govora prisutnima su se obratili visoki uzvanici. Predsjednica Hrvatskog judo saveza, dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora i članica upravnog odbora Međunarodne judo federacije, Sanda Čorak, istaknula je važnost prve svjetske medalje za hrvatski judo:

"Svi vi prisutni ste dio ovog zlata, uz puno rada i odricanja obitelji Matić i Preradovi. Generacije prije Barbare su pokazale put, a ovo je kruna treniranja i obrazovanja. Hvala ti Barbara jer si napravila novi iskorak za hrvatski judo i želimo dalje raste."

Predsjednik uprave Plave lagune, Dragan Pujas, kao i porečki gradonačelnik, Loris Peršurić, istaknuli su povezanost sporta i turizma te važnost kvalitetne infrastrukture koja postoji u Poreču, kao temelj za kvalitetan trening i rad.

Veleposlanica Japana u Hrvatskoj, Nj. E. Misako Kaji, oduševila je prisutne održavši prvi dio pozdravnog govora na hrvatskom istaknuvši dugoročan odnos Japana i Hrvatske, posebice u judo svijetu te posjetu čelnih ljudi japanskog juda Hrvatskoj u proteklim godinama, uz želju za što boljim rezultatom na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Važnost Barbarinog zlata iz Budimpešte za cijelu olimpijsku obitelj istaknuo je glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajač, dok je izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, Monika Udovičić, naglasila kako Barbarin uspjeh, kao i gala večera ukazuju na spoj sporta i turizma, kao nekih od glavnih segmenata društva u Hrvatskoj. Izaslanik predsjednika Vlade RH, Tomislav Družak, poželio je puno uspjeha na Olimpijskim igrama, prenio čestitke predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića, te istaknuo Barbarinu sveučilišno obrazovanje kao primjer drugim sportašima.

Dopredsjednik Hrvatskog judo saveza, Dean Bogić, uručio je govornicima prigodan poklon, uramljeni prikaz crvenog natpisa s leđa kimona Barbare Matić, kakav nose samo aktualni svjetski prvaci, dok je svjetska prvakinja od Hrvatskog judo saveza dobila umjetničku sliku slavlja iz Budimpešte, prigodni poklon od veleposlanice Japana te umjetničku skulpturu od Hrvatskog olimpijskog odbora.

Posebnu sreću kod svjetske prvakinje izazvala je dodjela plakete kojom ju se promovira u nositeljicu crnog pojasa 3. DAN, a koju joj je uručio Slaviša Bradić, predsjednik komisije za DAN pojaseve Hrvatskog judo saveza.

Pripreme za Olimpijske igre se nastavljaju u Poreču i Splitu sve do 12. srpnja, kada lete u Japan (Tokamachi), a zatim ulaze u Olimpijsko selo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!