Nogomet

Mourinho: 'Škotskoj su širom otvorena vrata osmine finala'

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.06.2021.
Mourinho: 'Škotskoj su širom otvorena vrata osmine finala'

Jose Mourinho oduševljen je načinom na koji se Škotska suprotstavila Engleskoj. Tim bodom, Mourinho smatra, Škotska si je otvorila vrata prolaza...

Škotska je remizirala bez pogodaka na Wembleyju protiv Engleske i ne samo da je uzela bod, napravila je sjajan posao i ostavila jako dobar dojam i na Josea Mourinha.

"Škotska je bila fantastična. Tierney, Gilmour i Adams nisu igrali prvu utakmicu i to je donijelo razliku. Ponovno su igrali s petoricom iza, ali Scott McTominay je igrač veznog reda, može graditi, Tierney je lijevi bek i može graditi, Grantu Hanleyu je puno ugodnije igrati u sredini nego na desnoj strani. Dakle, zadnja trojica bila su čvrsta, ali istodobno i znaju s loptom. Klinac Gilmour u veznom redu, on je napravio razliku. Bio je fantastičan. Uvijek se kretao, uvijek pokazivao, želio je loptu, okretao se pod pritiskom. Povezao je igru puno, puno bolje", hvali Mourinho Škote.

"McGinn je bio u poziciji u kojoj bi mogao biti malo viši, a dvojica napadača bila su nevjerojatna. Posljednja akcija primjer je njihovog mentaliteta i načina na koji su bili spremni doći. Steve je taktički vrlo dobro organizirao utakmicu, ali što je još važnije od toga bio je njihov duh s kojim su ušli u utakmicu."

Mourinho smatra kako Škoti imaju širom otvorena vrata osmine finala.

"Nisu se samo pojavili već su došli igrati protiv Engleske na Wembleyu. Tu su Steve i njegovi pomoćnici napravili sjajan posao. Ujedinili su momčad i bili su spremni za borbu, ali su bili sigurni u igru. Vratili su se kući s ovim povijesnim rezultatom, vrata osmine finala širom su otvorena. Igraju kod kuće s Hrvatskom i tri boda znače prolaz."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!