Nogomet

UEFA planira finale Eura na Wembleyju, Talijani ga žele u Rimu

Branimir Korać • utorak, 22.06.2021.
UEFA planira finale Eura na Wembleyju, Talijani ga žele u Rimu

London bi trebao biti domaćin završnice Europskog prvenstva, a trenutno se vode pregovori svih zainteresiranih strana da se to i dogodi...

Grupna faza Europskog prvenstva polako je došla svom kraju, a još uvijek nije definitivno sigurno gdje i pod kojim uvjetima će biti odigrana završnica natjecanja. Wembley je trenutni izbor i UEFA dogovara detalje s engleskim vlastima.

"UEFA, engleski FA i engleske vlasti usko surađuju na organizaciji polufinala i finala EURO-a 2020 na Wembleyu i ne planiraju se mijenjati mjesto održavanja tih utakmica", stoji u priopćenju iz Uefe.

Međutim prije nekoliko dana u javnost je procurila informacija kako UEFA inzistira na puštanju 2500 VIP gostiju bez izdržavanja obavezne desetodnevne karantene i prijeti prebacivanjem Eura u Budimpešti.

Brojni političari ne bi imali ništa protiv da London ostane bez završnice Eura i da se ona održi unutar granica Europske unije.

Talijanski premijer Mario Draghi zalaže se da se završnica odigra u Rimu.

"Pokušat ću zaustaviti održavanje finala u državi koja ima jak porast novih pozitivnih slučajeva. Zalažem se za to da se final ne smije održati u državi u kojoj je rizik infekcije tako velik", poručio je Draghi, a s njim se slaže i Angela Merkel.

Inače Velika Britanija je u ponedjeljak bilježila 10.633 novih slučajeva, a Italija 495.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!