Ostali sportovi

Šok u SAD: Svjetski prvak na 800 metara nije izborio OI

HINA, Matej Kačan • utorak, 22.06.2021.
Šok u SAD: Svjetski prvak na 800 metara nije izborio OI
Foto: Pixsell

Održane su atletske američke kvalifikacije za OI, a dogodilo se nekoliko iznenađenja. Najveće je težak poraz svjetskog prvaka na 800 metara Donavana Braziera...

Svjetski prvak na 800 metara Donavan Brazier je ostao bez nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što je na američkim atletskim kvalifikacijama u Eugeneu zauzeo zadnje mjesto.

Pobijedio je osvajač bronce na OI u Rio de Janeiru Clayton Murphy s najboljim vremenom sezone 1:43.17. Drugi je bio Isaiah Jewett koji je s osobnim rekordom (1:43.85) osigurao nastup u Tokiju.

Ovo je drugi put da je svjetski prvak iz Dohe 2019. ostao bez olimpijskih igara, u kvalifikacijama za OI u Rio de Janeiru 2016. je otpao u prvom krugu.

Sam Kendricks je u skoku s motkom doživio jedan od rijetkih poraza. Branitelja naslova olimpijskog pobjednika i dvostrukog svjetskog prvaka (2017. i 2019.) je pobijedio Chris Nilsen koji je visinu 5.90 m preskočio iz drugog pokušaja, dok je Kendricksu to uspjelo iz trećeg.

U troskoku je Will Claye, dva puta srebrni na OI, u odsutnosti ozlijeđenog olimpijskog pobjednika Christiana Taylora, pobijedio sa 17.21 m. Na 1500 metara je veteranka Jenny Simpson neuspješno završila borbu za svoje četvrte Olimpijske igre zaredom, zauzevši deseto mjesto. Pobijedila je Elle Purrier St. Pierre (3:58.03).

FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!