Košarka

Sunsi zakucavanjem Aytona stigli do 2-0, Zubac i Šarić sa zapaženim ulogama

Matej Kačan • srijeda, 23.06.2021.
Sunsi zakucavanjem Aytona stigli do 2-0, Zubac i Šarić sa zapaženim ulogama

Odigrana je i druga utakmica finala Zapadne konferencije NBA lige, a LA Clippersi opet su se našli u 0-2 zaostatku. Hoće li nadoknaditi i ovo kao i protiv Jazzera, ostaje za vidjeti...

Izostanak Kawhija Leonarda možda se nije toliko osjetio na kraju serije Clippersa i Jazza, ali ga momčad iz Los Angelesa svakako osjeti na početku finala Zapada. Clippersi su se opet našli u 0-2 zaostatku i prijeti im ispadanje.

S druge strane, Sunsi imaju 2-0 te još i očekuju povratak Chrisa Paula i čini se da ih samo nijanse i dvije pobjede dijele od dugo nedosanjanog sna, plasmana u veliko finale. Nijanse su odlučivale i u ovoj utakmici.

Gotovo cijeli susret protekao je u egalu uz malo vodstvo Sunsa pa su tako Clippersi vodili u trećoj dionici, a nakon toga tek polaganjem Paula Georgea 31 sekundu do kraja. Odgovorio je Devin Booker, a njemu opet George.

No, najbolji igrač Clippersa ispao je i tragičar jer je 8.2 sekunde do kraja promašio dva bacanja, a nakon promašene trice Bridgesa je na semaforu ostalo 0.9 sekundi. Jae Crowder bacio je loptu iz auta na obruč, a Deandre Ayton se vinuo visoko te je preko Ivice Zupca zakucao za 104:103 i pobjedu.

Deveta je ovo pobjeda u nizu za Sunse u doigravanju, a vodio ih je Cam Payne koji mijenja Paula, a ubacio je 29 poena uz devet dodavanja. Ayton je dodao 24 uz 14 skokova, dok je Dario Šarić s klupe zabio 11 poena (4/9 iz igre, 2/2 bacanja) uz tri skoka i dva dodavanja za 13 minuta.

George je kod Clippersa imao 26 poena te po šest skokova i asistencija, a Zubac je unatoč poziciji prvog promatrača koša za pobjedu bio jako dobar s 14 poena (4/5 za dva, 6/6 bacanja) te čak 11 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!