Košarka

Mršić: 'Odigrali smo dobro u obrani osim u prvih deset minuta'

Sportnet • četvrtak, 24.06.2021.
Mršić: 'Odigrali smo dobro u obrani osim u prvih deset minuta'
Foto: Pixsell

Hrvatska je nakon dva poraza od Slovenije upisala pripremnu pobjedu nad Portorikom, a izbornik Veljko Mršić bio je zadovoljan viđenim, pogotovo u obrani...

Hrvatski izbornik Veljko Mršić bio je vrlo zadovoljan odigranim u uvjerljivoj pobjedi nad Portorikom. Hrvatska je u Spaladiumu nadvisila Portoriko sa 74:59 uz dobru obranu i nešto lošiji napad.

"Odigrali smo dobru utakmicu, prije svega odlično u obrani, osim prvih deset minuta. Rekao bih da je obrambena izvedba na tragu onog što smo prikazivali u prve četiri utakmice kvalifikacija ta Europsko prvenstvo."

Hrvatska je primila samo 59 poena, doduše protiv slabijeg suparnika, ali svakako je to na tragu onog što je željeno. Napad zato treba popraviti.

"Napad je u nekim trenucima funkcionirao dobro, međutim očekujem da to bude bolje, protočnije i da se brže rješavamo lopte. Na tragu toga bila je igra u zadnjoj četvrtini. To je ono što želimo. Ako na taj način budemo igrali onda ćemo imati puno dobrih napadačkih pozicija i šut će početi ulaziti. Danas smo šutirali loše, ali je većina tih šuteva su bili otvoreni šutevi iz izrađenih akcija , tako da me to ne zabrinjava."

Trica nije upadala, ali bi se to trebalo promijeniti priključenjem Bojana Bogdanovića i nešto lakšim treninzima pred turnir.

"Sinoć smo napravili baš jak trening od dva sata i igrači su sigurno bili i umorni od toga. Fale nam dva igrača koji su na naš ponos u finalu zapadne konferencije NBA lige, i ne možemo ih koristiti. Na ovom turniru igrat ćemo i za njih. Imamo dobru momčad sastavljenu od kvalitetnih igrača, međutim naš je zadatak napraviti vrhunsku momčad jer samo tako možemo ostvariti cilj koji imamo. Nismo stavili nikakav imperativ, niti ga želimo stavljati."

Mršićeve dosadašnje ekipe krasila je momčadska igra i obrana pa to očekujemo i sad, pogotovo pred publikom u Splitu.

"Trenutni imperativ je da budemo bolji svakim novim treningom. Da igramo momčadski, za zadržimo ovu razinu obrane jer onda bez obzira na to kakav će biti napad, možemo biti zadovoljni i imat ćemo velike šanse za odlazak na Olimpijadu. Trebat će nam i velika podrška s tribina. Vidjeli ste koliko je to u finalu Prvenstva Hrvatske značilo Splitu, potom i na Višnjiku Zadru. Očekujemo takvo nešto i u Splitu, da publika bude šesti igrač i da pronađemo taj put do uspjeha zajedno", poručio je.

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!