Nogomet

Vida: 'Znali smo da nam treba pobjeda kao vjetar u leđa'

Matej Kačan • nedjelja, 27.06.2021.
Vida: 'Znali smo da nam treba pobjeda kao vjetar u leđa'

Hrvatska se sprema za susret sa Španjolskom, a atmosfera je sve bolja i bolja. Raspoloženje u kampu prokomentirao je i dočarao Domagoj Vida...

Hrvatski reprezentativni stoper Domagoj Vida prokomentirao je atmosferu u ekipi nakon prolaska grupne faze i ususret susretu sa Španjolskom. Atmosfera je i prije bila dobra, ali je dobila dodatni poguranac i poticaj pobjedom.

"Čim se pobijedi i prođe u drugi krug je atmosfera mnogo bolja. Ni na početku nakon slabijih partija nije bila loša, ali je sad na dodatnoj razini. Nadam se da ćemo tako nastaviti, da će biti sve bolje i bolje i da će biti još pobjeda."

Atmosfera se diže i cilj je ona euforija u narodu i ekipi koja je bila u Rusiji i rodila je rezultatom.

"Rusija je bila nešto posebno i situacija nije kao prije par godina s koronom. Mi pokušavamo biti maksimalno koncentrirani na naš posao. Mnogo nam nedostaju navijači, ali dižemo tu atmosferu. Znali smo da nam treba ta pobjeda kao vjetar u leđa i to smo ostvarili, puno bolje dišemo i jedva čekamo novu utakmicu."

Protiv Škotske se slavilo jer je barijera probijena, ali ne previše jer čekaju novi izazovi.

"Bilo je lijepo i veselo, odmah u svlačionici smo pustili našu glazbu i zapjevali. Sva sreća nije bilo doping kontrole pa smo se mogli požuriti, nije nikog trebalo čekati s tog testa. Požurili smo u avion i ta dva sata smo zapjevali u avionu, ali ništa pretjerano jer tek sad počinju prave stvari."

Treće je ovo Europsko prvenstvo u nizu na kojem će igrati Hrvatska i Španjolska, u prethodne dvije je Vida igrao i rezultat je 1-1.

"Nastupio sam u Poljskoj i Ukrajini na desnom beku, Srna je igrao ispred mene i trebala nam je pobjeda, igrao sam negdje do 63. minute. Bili su to top reprezentacija, teško je bilo. Na kraju smo izgubili, oni su otišli do kraja. U onoj drugoj smo srećom već prošli grupu pa je izbornik odmarao neke igrače. Sad je ova treća na redu, radi se o vrhunskoj ekipi, ali je moje mišljenje da su nekad sa Xavijem, Iniestom i ostalima bili puno bolji. No, to ne znači da nas u ponedjeljak ne čeka pakao, morat ćemo se dobro potruditi da ih izbacimo", kazao je.

Cijeli razgovor pogledajte na linku ispod:

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!