Nogomet

Wijnaldum: 'Crveni karton je sve preokrenuo, bilo je znatno teže'

Jan Šneler • nedjelja, 27.06.2021.
Wijnaldum: 'Crveni karton je sve preokrenuo, bilo je znatno teže'

Premda se Češka nije pokazala kao bezazlena momčad, pobjeda protiv Nizozemske u osmini finala Europskog prvenstva smatra se kao veliko iznenađenje...

Nakon prilično uvjerljive predstave u grupnoj fazi, Europsko prvenstvo završava za Nizozemsku. Potučeni, bez postignutog pogotka, Nizozemci su poraženi u osmini finala od Češke.

"Prolaze kroz glavu golovi koje smo primili i šanse koje smo propustili. Crveni karton je sve preokrenuo, bilo je znatno teže. Nismo više mogli pritisnuti njihovu posljednju liniju", rekao je za NOS TV kapetan Nizozemske Georginio Wijnaldum.

Nizozemska nije nalikovala na momčad iz grupne faze, dosta teško izlazila je na kraj s čvrstom češkom obranom i nije stvarala gomilu prilika. Istaknuo je to i Wijnaldum nakon susreta koji odaje priznanje dobroj igri Čeha.

"Cijela utakmica bila je teška. Nismo se mogli nositi s načinom na koji su nas pritiskali. Nismo stvarali višak u prostoru. Kreirali smo nekoliko prilika u prvom dijelu, ali nedovoljno", dodao je kapetan.

Mathijs De Ligt nesmotreno i nepotrebno je igrao rukom u 55. minuti i opravdano zaradio isključenje. Svjestan je i branič Juventusa da je njegov potez odlučio pobjednika susreta.

"Naravno da se osjećam loše. Izgubili smo utakmicu zbog onoga što sam napravio. Imali smo neke prilike, naročito u prvom dijelu. Nisam imao osjećaj da su oni nešto više napravili, ali jasno da je crveni karton napravio razliku", iskreno je rekao De Ligt.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!