Košarka

Clippersi bez Leonarda i Zupca smanjili zaostatak u seriji

Matej Kačan • utorak, 29.06.2021.
Clippersi bez Leonarda i Zupca smanjili zaostatak u seriji

Serija finala Zapadne konferencije između Sunsa i Clippersa još nije gotova nakon što su Clippersi preživjeli prvu od potencijalne tri utakmice koje im mogu donijeti eliminaciju...

Los Angeles Clippersi još su za životu u finalu Zapadne konferencije, usprkos činjenici da su u petu utakmicu ušli s 3-1 zaostatkom i bez dva člana prve petorke. Naime, zbog istegnuća u desnom koljenu se Ivica Zubac pridružio već duže neaktivnom Kawhiju Leonardu kraj parketa.

No, imali su Clippersi Paula Georgea koji je odigrao jednu od onih svojih velikih partija. Zvijezda Clippersa je iz igre gađala sjajnih 75 posto (15/20) uz 8/8 bacanja za 41 poen, ali i 13 skokova i šest asistencija uz tri ukradene.

George je momčad poveo do 116:102 pobjede nad Sunsima u kojoj je njegova ekipa odmah postavila ritam, povela deset razlike u prvoj dionici i do kraja se nije osvrtala pa je u susretu bilo samo jedno razdoblje izjednačenog rezultata i tek dvije promjene vodstva, rano u utakmici.

George je pomoć imao u Reggieju Jacksonu s 23 poena i Marcusu Morrisu s 22. Kod Sunsa je najraspoloženiji bio Devin Booker s 31 poenom, dok je igrao 11 minuta za 1/4 iz igre, što je donijelo dva poena, četiri skoka i asistenciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!