Nogomet

Ševčenko: 'Pobjedu posvećujem ukrajinskom narodu'

HINA, Matej Kačan • srijeda, 30.06.2021.
Ševčenko: 'Pobjedu posvećujem ukrajinskom narodu'

Izbornici Švedske i Ukrajine reagirali su na dramatičnu utakmicu osmine finala i prolaz Ukrajine, a posebno je ponosan bio Andrij Ševčenko...

Ukrajinski izbornik Andrij Ševčenko vrlo je emotivno proživio pobjedu svoje ekipe nad Švedskom i prolaz u četvtfinale Eura pogotkom u posljednjim trenucima produžetaka. Ševčenko je kraj dočekao sa suzama u očima.

"Jako sam ponosan na svoje momke, naporno su radili kako bi pobijedili u ovom meču. Ovu pobjedu posvećujem ukrajinskom narodu, toliko je entuzijazma u našoj zemlji. Igrali smo za Ukrajinu, velikog srca. Nadam se da ćemo u Italiji imati veliku podršku javnosti. Talijani, trebamo vas jer je Engleska sjajna momčad"."

Švedski izbornik Jan Anderson prokomentirao je poraz, a vidio je dosta nesreće i splet okolnosti koji je doveo do ispadanja.

"Mnogo je sitnih detalja dovelo do ovog ishoda. Na primjer, tri zamjene koje sam napravio, sve u napadu, a onda se odmah dogodio presudan trenutak i isključenje. Emil Forsberg je pogodio i gredu i stativu. Nismo imali sreće i nismo više na turniru".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!