Košarka

Junaković produžio sa Zadrom, Palokaj odlazi: 'Vjerujem da sam dao nešto klubu'

Matej Kačan • srijeda, 30.06.2021.
Junaković produžio sa Zadrom, Palokaj odlazi: 'Vjerujem da sam dao nešto klubu'
Foto: Pixsell

Aktualni hrvatski košarkaški prvak Zadar u procesu je slaganja ekipe za novu sezonu te bi uskoro trebalo biti poznato ime trenera. Prije toga je produžena suradnja s Junakovićem, ali i raskinuta s Palokajem...

Nove vijesti s košarkaške tržnice stižu iz KK Zadar. Iako kadrovska križaljka još nije riješena pa nema imenovanog sportskog direktora ni trenera, u klubu su se svejedno bacili na rješavanje pitanja statusa igrača koji su osvojili dvostruku krunu u minuloj sezoni.

Tako je nakon odlaska Jure Planinića stigla vijest o tome da su se Martin Junaković i klub dogovorili oko produženja ugovora. Junaković je navodno pristao na manju plaću i dogovor je pao. Svoj ostanak je i sam Junaković prokomentirao za Sport 023:

"Cijelo vrijeme sam htio ostati u Zadru i drago mi je da se ostvarilo. Uživam ovdje, osjećam se odlično i nadam se da ćemo osvojiti još poneki trofej."

Nova vijest je još jedan odlazak mladog igrača. Jan Palokaj je prošle sezone postao jako važan član rotacije Veljka Mršića te igrač od povjerenja u obrambenim zadacima i član prve petorke, ali do produženja suradnje neće doći.

Palokaj je imao ugovor po principu 2+2, ali do dogovora oko novih uvjeta nije došlo i ovaj 20-godišnji bek odlazi nakon dvije sezone provedene u Zadru.

"Zahvaljujem se klubu na svemu. Vjerujem da su oni meni nešto dali, kao i ja njima te im želim sve najbolje u budućnosti. Ja neke ponude imam, ali ništa konkretno ili blizu realizacije", poručio je Palokaj za Sportnet na odlasku.

Što se tiče stručnog dijela, kao novi sportski direktor bi uskoro trebao biti imenovan Tiho Bujan koji bi objedinio tu funkciju s onom voditelja omladinskog pogona koju je dosad obnašao.

Lista kandidata za trenersku klupu svela se na dva imena i tu će također biti neke vrste kontinuiteta: Ivan Perinčić trebao bi preuzeti posao glavnog trenera s višegodišnjim ugovorom, a tu situaciju može promijeniti samo odluka Veljka Mršića o ostanku.

Hrvatski izbornik je u Splitu razgovarao s čelnim ljudima Zadra koji su ga pokušali nagovoriti na ostanak, a odluka bi trebala pasti već početkom sljedećeg tjedna kad bi i konačno trebali znali kreće li Perinčić u novu sezonu kao glavni trener ili opet kao pomoćnik.

Poznati europski košarkaški portal Sportando u utorak je plasirao vijest da se u klubu radi i na tome da se zadrži Justin Carter, a u istom smjeru idu i razmišljanja oko kapetana Dominika Mavre kojem će se također ponuditi nova suradnja, iako on ima dosta dobre ponude iz inozemstva.

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 292+515
2Split 274+463
3Cibona 229+148
4Cedevita Junior 2011+213
5Dinamo Zagreb 1813+187
6Zabok 1615+29
7Dubrovnik 1417-50
8Šibenka 1219-63
9Dubrava 1219-122
10Alkar 922-140
11DepoLink Škrljevo 625-345
12Bosco 130-835

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!