Košarka

Mršić: 'Na ovaj način se ne može igrati košarka na višoj razini'

Branimir Korać • četvrtak, 01.07.2021.
Mršić: 'Na ovaj način se ne može igrati košarka na višoj razini'
Foto: Pixsell

Nastup Hrvatske na startu kvalifikacija za Olimpijske igre protiv Brazila bio je veliko razočaranje. Hrvatska niti u jednom trenutku nije podsjećala na momčad koja bi mogla razmišljati o pobjedi...

Hrvatska je teško stradala protiv Brazila i bila je posve suprotna onom što je radila i igrala u kvalifikacijama. Nije bilo raspoloženih igrača i izbornik Veljko Mršić imao je puno razloga za nezadovoljstvo.

"Nismo bili dobri. Brazil je u svim segmentima igre bio bolji od nas. Igrali smo previše individualno, lopta nam je u napadu bila jako spora, statična. Na taj način se danas ne može igrati košarka na višem nivou. I u obrani smo bili loši, nismo bili reaktivni, puno grešaka smo napravili. Međutim, nije ništa izgubljeno, moramo željeti ove greške iskorigirati, protiv Tunisa biti bolji, napraviti sve da dobijemo tu utakmicu i dođemo u polufinale. Idemo dalje, moramo se regenerirati i skupiti glave. Tunis je po imenima i svemu slabiji od Brazila, ali mi moramo naći novu energiju, trebamo igrati momčadsku košarku, vjerovati jedni drugima kako bi ih dobili", prenosi stranica Hrvatskog košarkaškog saveza Mršićevu izjavu.

Među boljima u hrvatskom sastavu bio je Roko Leni Ukić.

"Bilo je puno problema u igri. Od početka su nas 1 na 1 uzimali lagano, kasnije su nas u drugom poluvremenu iz pick & rolla uzimali lagano, deset puta su nam utrčali sa slabe strane na zicer. U napadu smo igrali plašljivo, bez puno samopouzdanja. Čak smo pred kraj treće četvrtine imali šansu za uhvatiti priključak, međutim nismo uspjeli. Kasnije smo izgledali katastrofalno i to je to. Iskreno sam iznenađen, nismo ovo očekivali, ali što je tu je. Nije prvi puta da smo startali katastrofalno. Nije ništa izgubljeno, ali definitivno trebamo izanalizirati što se dogodilo i promijeniti sve. Ovo može probuditi inat, ali ako ćemo se osloniti samo na to nećemo daleko. Trebamo se osvrnuti na košarkaške stvari koje danas nisu bile dobre. Obrana nam već od početka priprema ne funkcionira dobro. Mislim da definitivno tu moramo reagirati."

Pavle Marčinković slaže se i poručuje kako je ovo veliko upozorenje.

"Zaslužena pobjeda Brazila. Bili su bolji u svemu. Od energije, trke, obrane… Mislim da nije dovoljno onih 6-7 minuta u kojima se mi na refule probudimo i pokušamo dati sve od sebe. Na ovoj razini to treba trajati puno dulje. Tko koliko ima godina nije važno, ako daš sve od sebe. Mi nismo bili ni blizu tome. Ako se što iz ovog može izvući to je činjenica da je prva utakmica i da je dopušten kiks. Sutra više nema kiksa, slijedi polufinale i finale. Nema ovdje favorita. Moramo se okrenuti Tunisu. Ova pljuska može biti motivirajuća, veliko upozorenje i motiv da se opet sretnemo i da im vratimo za ovaj poraz."

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!