Košarka

Teškom mukom svladan Tunis, Hrvatska u polufinalu mora puno bolje

Branimir Korać • četvrtak, 01.07.2021.
Teškom mukom svladan Tunis, Hrvatska u polufinalu mora puno bolje
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je pobjedu protiv Tunisa i izborila je polufinale olimpijskih kvalifikacija u Splitu. Tunis je svladan teškom mukom sa 75:70 uz još jedan skroman nastup Hrvatske...

Hrvatski košarkaši ostali su u igri za Olimpijske igre u Tokiju. Nakon ružnog poraza od Brazila dan ranije, danas su igrali protiv Tunisa i upisali pobjedu 75:70, ali dojam nije ništa bolji. Hrvatska je odigrala još jednu skromnu utakmicu protiv vrlo skromnog protivnika i nije bila niti blizu potencijala koji posjeduje.

Prvo poluvrijeme izgledalo je još solidno, ne više od toga, ali drugo poluvrijeme ponovno je bilo loše i nervozno. Tunižani su se vratili iz dvoznamenkastog zaostatka, preuzeli su vodstvo i stavili Hrvatsku u probleme.

U prvom dijelu Hrvatska se odvojila na solidnu razliku, imala je plus 14 na odmoru i uz solidnu obranu činilo se da će bez većih živciranja dovršiti posao.

Međutim od početka drugog poluvremena stvari su krenule krivim smjerom. Obrana je ponovno pala, Tunis je u trećoj četvrtini ubacio čak 29 poena što je više nego u kompletnom prvom poluvremnu i odnio je vodstvo u zadnju dionicu.

Tu je bilo dosta nervoze s obje strane, napadi su stali i sve se svodilo na individualne akcije. Hrvatska je uspjela vratiti vodstvo na svoju stranu, ušla je i u završnicu s prednosti.

Kada je 25 sekundi prije kraja Pavle Masrčinković ubacio tricu za 72:67, činilo se da je to to, ali na drugoj strani Roko Ukić radi prekršaj na šutu za tri poena i El Mabrouk ubacuje sva tri bacanja.

Šest sekundi prije kraja Mario Hezonja završio je na liniji slobodnih bacanja, ubacio je prvo, ali ne i drugo, međutim Marčinković hvata iznimno bitan skok u napadu. Tunižani rade brzi prekršaj na Ukiću koji ubacuje dva bacanja i zaključuje priču postavivši 75:70.

Hezonja je predvodio Hrvatsku s 27 poena i osam skokova, a po 14 poena ubacili su Ante Žižić (12 skokova) i Bojan Bogdanović. Hrvatska je šutirala za tricu užasnih 5/29.

Kod Tunisa Radhouane Slimane upisao je 15 poena uz sedam skokova, a Oussama Marnaoui dodao je 14 poena.

U subotu Hrvatska u polufinalu igra protiv Njemačke dok Brazil u drugom polufinalu igra protiv Meksika. Tunis i Rusija opraštaju se od olimpijskih ambicija.

Kvalifikacije za Olimpijske igre:
Hrvatska - Tunis 75:70

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!