Košarka

Bucksi bez Giannisa došli do treće pobjede i na korak do finala

Branimir Korać • petak, 02.07.2021.
Bucksi bez Giannisa došli do treće pobjede i na korak do finala

Milwaukee Bucksi poveli su u finalu Istoka s 3-2 nakon što su na svom parketu svladali Hawkse sa 123:112. I jedni i drugi nastupili su značajno oslabljeni...

I Bucksi i Hawksi u petu utakmicu ušli su bez prvih zvijezda, Milwaukee bez Giannisa Antetokounmpa, a Atlanta bez Traea Younga, a na kraju se pokazalo kako Bucksi ipak imaju veću širinu i mogu lakše pokriti taj veliki hendikep.

Bucksi su poveli s 3-2 u seriji i tako došli na jednu pobjedu do ulaska u finale lige. Zadnji put u finalu su bili 1974. godine, a jedinu titulu osvojili su tri godine ranije. Uoči ove sezone najavljivali su kako im j cilj otići do kraja te su sve bliže ostvarenju tog cilja.

U ovom susretu presudio je odličan ulazak u utakmicu Bucksa koji su bili agresivni od početka i nisu dopustili Hawksima da se razmašu. Već nakon prve dionice Bucksi su imali dvoznamenkastu prednost, dominirali su u reketu i tu stvarali razliku.

Početkom drugog poluvremena Atlanta je ubačajem Bogdanovića uspjela smanjiti na minus šest, ali to je bilo najbliže što je došla do kraja susreta.

Bucksi su u svojim redovima imali četvoricu startera od kojih je svaki ubacio najmanje 22 poena. Brook Lopez ubacio je 33 poena uz sedam skokova, Khris Middleton 26 poena uz 13 skokova i osam asistencija, Jrue Holiday 25 poena uz 13 asistencija i šest skokova te Bobby Portis s 22 poena i osam skokova.

Kod Hawksa Bogdan Bogdanović ubacio je 28 poena (7/16 trica), a po 19 poena ubacili su John Collins (osam skokova) i Danilo Gallinari.

Finale Istoka:
Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 123:112 (3-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.07.2021. u 10:21
    da je trae igrao nocas atlanta bi pobijedila i bez giannisa su jaki tesko e dobiti 2 zaredom zao mi hawksa
    Obrisan korisnik