Nogomet

Peruanci i Brazilci nakon drame do polufinala Copa Americe

Mihaela Bradovski • subota, 03.07.2021.
Peruanci i Brazilci nakon drame do polufinala Copa Americe

Odigrani su prvi susreti četvrtfinala Copa Americe, a prolaz u polufinale izborili su Brazil tijesnom pobjedom protiv Čilea te Peru na penale protiv Paragvaja...

Puno toga događalo se u prvom četvrtfinalu između Perua i Paragvaja, a Peruanci su na kraju slavili boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Krenulo je dobro za Paragvaj koji je poveo golom Gustava Gomeza u 11. minuti, ali Peru je napravio preokret autogolom Gomeza i pogotkom Gianluce Lapadule.

U samoj završnici prvog poluvremena neugodne scene, Lapadula je izborio isključenje za Gomeza, dosuše prestrogo, a Gomez se skoro fizički obračunao sa sucem.

Iako s igračem manje, Paragvaj pogotkom Juniora Alonsa dolazi do poravnanja da bi u 80. minuti Yoshimar Yotun zabio za novo vodstvo Perua. Ipak u 90. minuti Gabriel Avalos poravnava 3:3 i odluka pada s 11 metara. Tu su Paragvajci propustili realizirati čak tri penala i Peru prolazi dalje.

U drugom četvrtfinalu Brazil je igrao protiv Čilea i dosta se namučio za prolaz. Slavio je samo s 1:0, cijelo drugo poluvrijeme igrao je s igračem manje i strahovao za prolaz.

Odmah na početku drugog dijela, tek što je ušao u igru, Lucas Paqueta doveo je Brazil u vodstvo da bi u 48. minuti isključenje zaradio Gabriel Jesus.

Čile je u nastavku imao inicijativu i uglavnom loptu u svom pobjedu, ali nije došao do pogotka i Brazil je odnio pobjedu.

Copa America, četvrtfinale:
Peru - Paragvaj 4:4 penali (3:3)
Brazil - Čile 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!