Nogomet

Ševčenko: 'Engleska je zaista jaka, vidim je u finalu'

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 04.07.2021.
Ševčenko: 'Engleska je zaista jaka, vidim je u finalu'

Ukrajina je svoj dobar nastup na Euru ipak zaključila porazom od Engleske, a izbornik Andrij Ševčenko istaknuo je veliku razliku u kvaliteti...

Ukrajinski izbornik Andrej Ševčenko izjavio je u subotu, nakon što je njegova reprezentacija poražena u četvrtfinalu 0:4 od Gordog Albiona, da vidi Englesku u finalu Europskog prvenstva, dodavši da će njegova nacija morati poboljšati svoj fond igrača ako se želi natjecati na najvećim natjecanjima.

Bivši napadač Ukrajine rekao je da nije previše razočaran učinkom svoje momčadi, unatoč porazu.

"Engleska je momčad zaista jaka, i pojedinačno i kao momčad, imaju sjajnog trenera (Gareth Southgate) i stigli su do polufinala, a vidim da mogu doći do finala", rekao je Ševčenko.

"Engleska je danas igrala vrlo pragmatično, koristili su svoje jake strane, iskorištavali su naše pogreške što su onda odigrali vrlo dobro, na vrhunskoj razini. Oni su kontrolirali utakmicu", kazao je.

"Dok ne budemo imali domaće prvenstvo na dobroj razini, rijetko ćemo dolaziti na ovakva natjecanja", istaknuo je 44-godišnji Ševčenko, osvrnuvši se na sastav svoje reprezentacije koju čine najvećim dijelom igrači koji igraju u ukrajinskoj ligi. "Da biste se mogli natjecati s takvim igračima, morate imati igrače koji igraju u prvih pet liga."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!