Tenis

Hurkacz iznenadio preokretom protiv Medvjedeva, Pliškova prva do polufinala

Branimir Korać, HINA • utorak, 06.07.2021.
Hurkacz iznenadio preokretom protiv Medvjedeva, Pliškova prva do polufinala

Hubert Hurkacz kod tenisača i Karolina Pliškova kod tenisačica prvi su stigli u utorak do pobjede u Wimbledonu. Hurkacz je u osmini finala iznenadio drugog nositelja Danila Medvjedeva dok je Pliškova u četvrtfinalu lakoćom svladala Viktoriju Golubić...

Češka tenisačica Karolina Pliškova prva je polufinalistica ovogodišnjeg Wimbledona, ona je u četvrtfinalu s uvjerljivih 6:2, 6:2 svladala Švicarku Viktoriju Golubić.

Za 29-godišnju Pliškovu ovo će biti četvrti polufinale na nekom grand slam turniru u karijeri, a prvi u Wimbledonu. Dosada je nastupila u finalu US Opena 2016. godine u kojem je izgubila od Njemice Angelique Kerber, dok je zaustavljana u polufinalima Roland Garrosa 2017. i Australian Opena 2019.

Suparnica Pliškovoj u polufinalu bit će bolja iz ogleda Tunižanke Ons Jabeur i Bjeloruskinje Arine Sabalenke.

U konkurenciji tenisača posljednji četvrtfinalist postao je Poljak Hubert Hurkacz, on je u utorak u susretu koji je u ponedjeljak prekinut zbog kiše kompletirao preokret protiv drugog nositelja Rusa Danila Medvjedeva i svladao ga s 2:6, 7:6 (2), 3:6, 6:3, 6:3.

Hurkacz će u četvrtfinalu u srijedu igrati protiv osmerostrukog pobjednika u All England Clubu Švicarca Rogera Federera.

TENISAČI:
Hubert Hurkacz (Polj/14) - Danil Medvedev (Rus/2) 2-6, 7-6 (2), 3-6, 6-3, 6-3

TENISAČICE:
Karolína Plíškova (Češ/8) - Viktorija Golubić (Švi) 6-2, 6-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!