Tenis

Nino Serdarušić i Holger Rune zadnji dobitnici pozivnice za umaški turnir

Branimir Korać, HINA • subota, 10.07.2021.
Nino Serdarušić i Holger Rune zadnji dobitnici pozivnice za umaški turnir
Foto: Pixsell

Uz ranije potvrđenog 20-godišnjeg Splićanina Duju Ajdukovića, poznati su i preostali dobitnici pozivnica za glavni ždrijeb ATP turnira u Umagu, a to su 24-godišnji Nino Serdarušić, koji je zaslužio je umašku pozivnicu po četvrti put u karijeri, te 18-godišnji Danac Holger Rune, objavili su u subotu organizatori Croatia Opena u Umagu.

Mladi Danac Holger Rune jedan je od najboljih tinejdžera na ATP Touru, koji je u proteklih deset mjeseci napredovao s 821. mjesta na svijetu do 219. pozicije na ATP listi. Uz šest dana mlađeg Carlosa Alcaraza, kojeg ćemo također gledati u Umagu, Rune je daleko najuspješniji igrač u svojoj generaciji. Rune dolazi i kao svojevrsna zamjena za Talijana Lorenza Musettija (19), još jednog fantastičnog tinejdžera, koji je u posljednji trenutak dobio poziv reprezentacije i odlučio igrati na Olimpijskim igrama.

"Žao nam je zbog Lorenzova otkaza, ali reagirali smo na najbolji mogući način i dogovorili višegodišnju suradnju s još jednim sjajnim talentom u velikom usponu. Holger je konstantno uspješan na Challenger Touru, a pokazao je da na zemljanoj podlozi može igrati jako dobro i na ATP razini što je za njegove godine iznimno impresivno i vjerujemo da ćemo od ove pozivnice imati velike koristi u budućnosti. Nino je ovog tjedna uhvatio pobjednički ritam na turniru u Perugiji i nadamo se da će tako nastaviti u Umagu. Treći domaći kandidat za pozivnicu, Borna Gojo, odlučio se za drugačiji raspored i turnire na tvrdoj podlozi te nam se pošteno zahvalio na ponuđenom wild cardu", izjavio je direktor turnira Tomislav Poljak.

Croatia Open održat će se od 16. do 25. srpnja, a glavni ždrijeb turnira počinje 19. srpnja. Turnir će biti otvoren za publiku koja će u ograničenom broju moći prisustvovati mečevima. U ATP zonu će tijekom turnira moći ući maksimalno 5.000 ljudi, isključivo s digitalnom zelenom COVID potvrdom, koju posjetitelj može dobiti i testiranjem na testnom mjestu u ATP zoni, obzirom da će testiranje vršiti laboratorij ovlašten za izdavanje EU digitalnih COVID potvrda. Ulaznice za Croatia Open su u prodaji na stranici www.croatiaopen.hr.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!