Košarka

Amerikanci šokantno izgubili od Nigerije

Matej Kačan • nedjelja, 11.07.2021.
Amerikanci šokantno izgubili od Nigerije

Pripreme za Olimpijske igre nisu dobro započele za košarkaše SAD-a koji su u prijateljskom susretu šokantno poraženi protiv reprezentacije Nigerije...

Premda je bio samo pripremni susret, američki mediji već poraz reprezentacije SAD-a od Nigerije proglašavaju jednim od najvećih iznenađenja u povijesti košarke. Nigerijske NBA zvijezde nadigrale su američke za prvu pobjedu jedne afričke reprezentacije nad SAD-om.

Prijateljski susret u sklopu priprema za Olimpijske igre pripao je Nigeriji s 90:87, a pobjednici su zabili čak 20 trica te Amerikanci na to nisu imali odgovora. Prije samo devet godina je susret istih država na OI u Londonu završio s 83 poena razlike za SAD.

Gabe Vincent ubacio je šest od 20 nigerijskih trica te je završio s 21 poenom, dok je kod SAD-a najbolji bio Kevin Durant sa 17 poena, ali slabim 4/13 šutom iz igre. Jayson Tatum dodao je 15.

I drugi pripremni susret bio je tijesan, ali su Argentina i Australija ipak renomeom i kvalitetom izjednačenije ekipe. Argentina je kroz veći dio susreta vodila, ali su se Klokani vratili i preokrenuli predvođeni Pattyjem Millsom.

Završilo je 87:84 za Australce za koje je Mills pogodio tricu za pobjedu, svoj 17. poen večeri. Joe Ingles dodao je 16 za Australce. Kod Argentine je veteran Luis Scola zabio 25.

Košarka, prijateljski susreti:
SAD - Nigerija 87:90
Argentina - Australija 84:87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 53njac11.07.2021. u 18:38
    Ovo nije Dream Team... Po menji zadnji je bio 2012. predvođen Bryantom i Lebronom. Ovi su Ok ali ništa posebno, danas je košarka napredovala i svašta je moguće.
    53njac