Košarka

Giannis drži glavu Bucksa iznad vode, Milwaukee smanjio zaostatak

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.07.2021.
Giannis drži glavu Bucksa iznad vode, Milwaukee smanjio zaostatak

Milwaukee Bucksi upisali su pobjedu u trećoj utakmici finala NBA doigravanja te su smanjili protiv Phoenix Sunsa na 2-1...

Nakon što su Sunsi dobili prve dvije utakmice u Phoenixu, sav pritisak uoči treće utakmice svalio se na leđa Milwaukee Bucksa. Nisu imali izbora, morali su upisati pobjedu jer odlazak Sunsa na 3-0 praktički bi riješio seriju.

Znao je to posebno dobro Giannis Antetokounmpo koji se odbio predati i odigrao je još jednu vrhunsku utakmicu. U drugoj utakmici u Phoenixu takav nastup nije bio dovoljan, odigrao je i tamo vrhunsku utakmicu, ali nije bilo pomoći suigrača dok su Sunsi s druge strane imali niz raspoloženih igrača. Ovdje niti su Sunsi bili toliko raspoloženi, a i Bucksi su izgledali bolje.

"Znali smo kakva će ovo biti utakmica. Znali smo da ako izgubimo da ćemo biti u dubokoj rupi", rekao je Giannis nakon susreta.

Ovdje je Bucksima pomogla viša petorka, imali su veliku nadmoć u skoku, napadačkom pogotovo, kao i ubačajima iz drugog napada. Ovaj put niska petorka Sunsa nije tako dobro funkcionirala protiv Milwaukeeja.

Puno je Milwaukeeju značila napokon dobra predstava Jruea Holidayja koji je bio dosta slabiji od očekivanja u prve dvije utakmice. Ovdje je bio uz bok Antetokounmpu uz dobar posao i u napadu i u obrani.

Završilo je 120:100 za Buckse, a dva razdoblja bila su ključna. Prvo poluvrijeme Bucksi su završili s 30:9, a drugu četvrtinu sa 16:0. Sunsi se kasnije nisu uspjeli oporaviti i priznali su poraz te će iznova treću pobjedu tražiti u četvrtoj utakmici.

Antetokounmpo je u ovom susretu ubacio 41 poen uz 13 skokova i šest asistencija dok je Holiday dodao 21 poen (5/10 trica), pet skokova i devet asistencija. Kod Phoenixa Chris Paul ubacio je 19 poena uz devet asistencija, a po 18 poena dodali su Jae Crowder (šest skokova) i Deandre Ayton (devet skokova) koji je igrao svega 24 minute zbog problema s osobnim pogreškama.

NBA finale doigravanja:
Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 120:100 (1-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!