Tenis

Svi nositelji osim Ramosa uspješni, Lajoviću trebala tri seta

Branimir Korać • petak, 16.07.2021.
Svi nositelji osim Ramosa uspješni, Lajoviću trebala tri seta
Foto: Pixsell

Odigrani su svi parovi osmine finala turnira u Hamburgu i imamo sve četvrtfinaliste. Jedini nositelj koji u četvrtak nije bio uspješan je Albert Ramos...

Peti nositelj turnira u Hamburgu Dušan Lajović upisao je pobjedu protiv Alexa Molčana u tri seta. Mogao je Lajović slaviti i u dva seta, imao je break prednosti u drugom setu i priliku za dvostruki break, ali Molčan se spasio, vratio izgubljeni servis i u tie-breaku izborio treći set. Tamo ipak nije bilo prave šanse.

Od turnira se oprostio četvrti nositelj Albert Ramos kojeg je u dva seta svladao Federico Delbonis. Nije to nikakvo iznenađenje, Delbonis je u boljoj formi, a Ramosu je ovo čak sedmi poraz u nizu. Uostalom Delbonis ga je svladao u zadnja četiri međusobna meča od kojih dva ove godine.

Problema nije bilo za Pabla Carreno-Bustu koji je u dva seta svladao Carlosa Tabernera. Iskusniji Carreno-Busta prokockao je dva puta break prednosti u prvom setu da bi u drugom izgubio servis u prvom gemu pa izdominirao do kraja meča.

Veliku bitku vodio je Benoit Paire protiv Peruanca Juana Pabla Varillasa, ali u oba seta u završnici je ipak bio bolji. U drugom setu je spasio jednu set loptu i nakon toga uzeo pobjedu.

ATP Hamburg, osmina finala:
Dušan Lajović (Srbija, 5) - Alex Molčan (Slovačka, Q) 6:4, 6:7(2), 6:3
Federico Delbonis (Argentina) - Albert Ramos (Španjolska, 4) 6:3, 7:6(4)
Pablo Carreno-Busta (Španjolska, 2) - Carlos Taberner (Španjolska, Q) 7:5, 6:3
Benoit Paire (Francuska, 8) - Juan Pablo Varillas (Peru, Q) 7:5, 7:6(8)
Nikoloz Basilašvili (Gruzija, 3) - Sebastian Baez (Argentina, LL) predaja Baez

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!