Košarka

Novosel: 'Sve ću učiniti da pokušamo Cibonu vratiti na razinu kao nekad'

Sportnet • subota, 17.07.2021.
Novosel: 'Sve ću učiniti da pokušamo Cibonu vratiti na razinu kao nekad'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Legendarni trener Cibone Mirko Novosel dobio je novu funkciju u klubu. Kao počasni predsjednik ima svoju viziju i planove za napredovanje kluba...

Počasni predsjednik Cibone odnedavno je Mirko Novosel koji očito planira konzumirati svoju poziciju koju neće shvaćati kao ceremonijalnu titulu. U razgovoru za službene stranice kluba, legendarni je trener objasnio svoju viziju za klub.

"Odabrala me Skupština Kluba zbog svih mojih zasluga u povijesti. Meni je to velika čast i sve ću učiniti da pomognem koliko mogu i da pokušamo Klub vratiti na onaj nivo na kojem je bio nekad. Cibona je svjetski brend, najveći hrvatski sportski brend u svijetu, bez obzira na trenutne rezultate. Treba puno stvari napraviti kako bismo taj nivo ponovno postigli. Treba propagirati politiku stvaranja velikih igrača. U Hrvatskoj ima dosta mladih talenata i potrebno ih je rano selekcionirati i od njih stvarati velike igrače."

Kako vidite trenutni rad struke?

"Koliko vidim trener Jovanović dobro radi i treba mu dati punu podršku u tome. Igrače treba odgajati sa svih aspekata. Bitno je prije svega raditi pravu selekciju, pročešljati sve te talente kojih ima u Hrvatskoj i kroz dugogodišnji rad ih dovesti na visok nivo. Naš zadatak je da se pravilno radi s klincima, da ih se odgaja i da se od onih koji su talentirani stvaraju veliki igrači."

Donosite sa sobom neprocjenjivo iskustvo. Na čemu ćete prvo poraditi?

"Predložit ću potrebne mjere da se vratimo na staze stare slave, no po meni je ključna ta politika kluba koja se treba vrtjeti oko stvaranja igrača. Trebamo vidjeti na koji način se uključiti u međunarodna natjecanja i to su sve zadaci na stručnom planu. Na financijskom trebamo naći stabilno sponzorstvo i osigurati stabilne uvjete za normalno funkcioniranje. Ja ću pozvati sve sponzore koji su i naši navijači, da pomognu i da dignemo Cibonu na jedan vrhunski nivo."

Tijekom priprema je planiran posjet svih igrača Muzeju Dražena Petrovića, ali i ‘Trofejnom prostoru’ u sklopu Vašeg doma. Što ćete poručiti tim igračima kada ih ugostite?

"To su sve bili svjetski dometi. Ja sam napravio svoj Trofejni prostor iz jednostavnog razloga ako se ne snimi i ne zabilježi, neke stvari se zaborave. Veselim se! To treba biti poticaj mladim igračima da ozbiljno rade i da se ozbiljno razvijaju, postaju pravi igrači. Ako oni to postaju, onda će i Klub biti vrhunski. Odmah ću predložiti mjere koje će promijeniti Cibonu. Za Cibonu svi znaju i ona mora postati vrhunska momčad", zaključio je Novosel.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cibonaci17.07.2021. u 23:40
    Gdje je kod vasih novinara sportska znatizelja i zelja za istinom, pa da ove nakarade sto vode klub vec godinama priupitate prava pitanja, ali ne ,bas vas briga i na vama je velika odgovornost, sramota.
    cibonaci
  • cibonaci17.07.2021. u 23:35
    Gospodine Novosel ako podrzavate ove lopove niste pozeljni, to misle svi pravi navijaci Cibone.Nakon toliko nerada, losih sezona, kao vi cete tocno sto.Rastjerali su nase mlade igrace, dovodili sve i svasta i vi to podrzavate.Vase mjesto je u vitrini, muzeju a nikako tu, jer s vama manipuliraju... [više na forumu]
    cibonaci