Nogomet

Ćorluka ekspresno napustio stožer Lokomotiva

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 19.07.2021.
Ćorluka ekspresno napustio stožer Lokomotiva
Foto: Pixsell

Nakon samo dva tjedna provedena u stručnom stožeru moskovskog Lokomotiva nekadašnji hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka zbog osobnih je razloga napustio svoje mjesto...

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka zbog obiteljskih razloga je napustio poziciju pomoćnog trenera ruskog prvoligaša Lokomotiva čiji je dres nosio od 2012. do ovoga ljeta. Dugogodišnji kapetan moskovskog kluba o svemu je danas obavijestio upravu.

"Nažalost, iz osobnih razloga, napuštam trenersku poziciju u Lokomotivu. Želim još jednom svima zahvaliti na svemu što sam doživio u ovom velikom klubu. Sretno svima u klubu u novoj sezoni i budućnosti", objavio je Ćorluka na službenoj stranici kluba.

Iz Lokomotiva su poručili kako je Ćorluka izrazio veliko žaljenje što je morao donijeti takvu odluku, ali kako mu sada okolnosti ne dopuštaju da se koncentrira na svoje profesionalne aktivnosti.

Nakon devet sezona provedenih u Lokomotivu i šest osvojenih trofeja, Ćorluka je ovoga ljeta okončao igračku karijeru. Odmah se priključio stožeru izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića, a nakon Eura vratio se u Moskvu gdje je trebao biti jedan od pomoćnika Marka Nikolića.

Ćorluka je tijekom karijere igrao za Dinamo, Inter iz Zaprešića, Manchester City, Tottenham, Bayer Leverkusen i moskovski Lokomotiv.

Ukupno je osvojio 10 trofeja. S Dinamom je bio prvak 2006. i 2007. godine, a osvojio je i Superkup 2006., te Kup 2007. U dresu Lokomotiva osvojio je šest trofeja - rusko prvenstvo, četiri kupa, te ruski Superkup. Za Hrvatsku je u 103 utakmice zabio četiri gola, a krunu karijere imao je 2018. u Rusiji gdje je u dresu "Vatrenih" osvojio svjetsko srebro.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!