Košarka

Zach LaVine u izolaciji, ne putuje u Tokio s momčadi

Matej Kačan • utorak, 20.07.2021.
Zach LaVine u izolaciji, ne putuje u Tokio s momčadi

Košarkaš Chicago Bullsa i član američke košarkaške reprezentacije Zach LaVine ušao je u Covid protokole američke reprezentacije te neće s ekipom putovati u Tokio...

Problemi za američku košarkašku reprezentaciju se nastavljaju i izgledno je kako će Amerikanci turnir u Tokiju započeti s tek osam igrača u rosteru. Najnovije ime koje je ušlo u Covid protokole je Zach LaVine i on neće putovati s ekipom.

Savez je poručio da je ulazak LaVinea u protokol, to jest izolaciju iz mjera predostrožnosti i mogućeg kontakta, ali se nadaju da će se ipak moći priključiti momčadi kasnije u tjednu. LaVine je igrao posljednju pripremnu utakmicu protiv Španjolske i zabio je 13 poena.

S obzirom na činjenicu da su već neki otpali, a trojac iz NBA finala će se priključiti kasnije, Amerikanci u Tokio putuju s tek osam imena na rosteru uz nade da će se taj broj popuniti prije nego što krenu pravi ispiti.

SAD u nedjelju igra s Francuskom, a 28. srpnja protiv Irana te protiv Češke tri dana kasnije. Amerikanci se nadaju potpunom uigravanju i kompletiranju do četvrtfinala, prema riječima direktora reprezentacije Jerryja Colangela.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!