Nogomet

Uzuni strijelac u pobjedi Mađara, Debeljuhovi golovi spasili Cluj od blamaže

Branimir Korać • srijeda, 21.07.2021.
Uzuni strijelac u pobjedi Mađara, Debeljuhovi golovi spasili Cluj od blamaže

Uz dvoboj između Dinama i Omonije, odigrano je još pet susreta drugog pretkola Lige prvaka. Posebnih iznenađenja nije bilo...

Ferencvaros je očekivano bio prejak za Žalgiris, slavio je s 2:0, a mogao je i uvjerljivije. Svejedno teško je za očekivati da će Litavci napraviti neko čudo u uzvratu, Mađari su jednostavno kvalitetniji protivnik.

Ovdje su oba pogotka postigli u prvom poluvremenu, prvo je bivši Lokos Myrto Uzuni zabio za vodstvo, a onda je Tokmac Nguen povisio na 2:0.U sudačkoj nadoknadi domaćin je imao i kazneni udarac, ali vratar Gertmonas obranio je udarac Uzunija.

Kod gostiju Josip Tadić igrao je do 65. minute kada ga je zamijenio Jakub Sylvestr, a Marko Karamarko i Tomislav Kiš ušli su u 59. minuti.

Do gostujuće pobjede koja mu daje velike šanse za prolaz u treće pretkolo stigao je Šerif koji je s 1:0 bio bolji od Alaškerta. Pobjedu mu je osigurao u završnici susreta Luvannor Henrique.

Cluj je slavio s 2:1 u gostima kod prvaka Gibraltara Lincolna, ali ne može biti previše zadovoljan. Skroman protivnik vodio je na odmoru golom Marca Rose da bi Cluj od blamaže s dva gola spasio Gabriel Debeljuh koji je odradio cijelu utakmicu.

Celtic je kod kuće remizirao 1:1 s Midtjyllandom. U zanimljivom dvoboju poveo je u 39. minuti pogotkom Izraelca Liela Abade, no pet minuta kasnije ostaje s igračem manje zbog drugog žutog kartona Nira Bittona.

U 56. minuti "krivac" za isključenje Bittona, Anders Dreyer također zarađuje drugi žuti karton, a deset minuta kasnije Evander donosi remi Dancima.

Praška Sparta sat vremena vodila je u Beču, ali Rapid je ipak na kraju slavio s 2:1. Rani gol Ladislava Krejčija iz treće minute dugo je bio aktualan, no s dva pogotka Christopha Knasmullera Rapid je okrenuo rezultat.

Liga prvaka, drugo pretkolo:
Ferencvaros - Žalgiris 2:0
Alaškert - Šerif 0:1
Lincoln - CFR Cluj 1:2
Celtic - Midtjylland 1:1
Rapid Beč - Sparta Prag 2:1

Liga prvaka, kvalifikacije

2. pretkolo

Alaškert0:1Šerif Tiraspol
Lincoln1:2CFR Cluj
Dinamo2:0Omonia
Ferencvaros2:0Žalgiris Vilnius
Rapid Beč2:1Sparta Prag
Celtic1:1Midtjylland
Omonia0:1Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!