Košarka

LaVine ipak dobio dopuštenje za odlazak u Tokio

Matej Kačan • srijeda, 21.07.2021.
LaVine ipak dobio dopuštenje za odlazak u Tokio

Američki košarkaš Zach LaVine ipak je prošao Covid protokole te je dobio dopuštenje da se priključi ostatku reprezentacije koji je već u Tokiju...

Ipak malo dobrih vijesti za američku košarkašku reprezentaciju na OI u Tokiju. Bek , koji je ušao u Covid protokole zbog sumnje na kontakt s virusom, prošao je protokole te je dobio dopuštenje za izlazak iz izolacije.

To znači da se bek Bullsa može priključiti ostatku reprezentacije u Tokiju u četvrtak navečer i bit će spreman za prvu utakmicu u grupnoj fazi, protiv Francuske u nedjelju. Olimpijske igre otvaraju se u petak.

LaVine je prošlog tjedna postao treći američki igrač koji je ušao u protokole nakon što je Bradley Beal morao odustati od nastupa, dok je Jerami Grant proveo četiri dana u izolaciji.

LaVine je na pripremama počinjao u petorci te je bilježio preko 10 poena i bio je jedan od najboljih američkih igrača. Dobre vijesti za Gregga Popovicha je i raniji završetak NBA finala koje nije išlo u sedam utakmica.

To znači da Khris Middleton, Jrue Holiday i Devin Booker mogu u Tokio već u petak, i to privatnim avionom te će i oni biti u konkurenciji za nastup u nedjelju, navodi ESPN.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!