Ostali sportovi

Susretima prvog kola u softballu krenula natjecanja na Olimpijskim igrama

Branimir Korać, HINA • srijeda, 21.07.2021.
Susretima prvog kola u softballu krenula natjecanja na Olimpijskim igrama

Utakmicama prvog kola u softballu odigranim na stadionu Azuma u Fukušimi, dva dana prije svečanog otvaranja u Tokiju započela su natjecanja na 32. Olimpijskim igrama.

Natjecanja u softballu se prva dva dana održavaju na Fukušima Azuma stadionu, dok će se od 24. srpnja presiliti u Yokohamu, gdje će se po završetku softbolskog turnira nastaviti natjecanja u baseballu.

Na turniru u softballu sudjeluje šest ženskih reprezentacija, a u utakmicama prvog kola postignuti su sljedeći rezultati:

Japan - Australija 8-1
SAD - Italija 2-0
Kanada - Meksiko 4-0

U sljedećih pet dana bit će odigrana i preostala četiri kola po sustavu u kojem će u osnovnom dijeli svaka reprezentacija sastati po jednom s ostalih pet, a nakon toga će se dvije prvoplasirane reprezentacije boriti za zlato, dok će treća i četvrta na ljestvici igrati utakmicu za brončano odličje.

Ovo je peto pojavljivanje ovog sporta na olimpijskim igrama na kojima je debitirao 1996. u Atlanti i bio u redovnom programu zaključno s Igrama 2008. u Pekingu.

Na prva tri izdanja olimpijsko zlato su osvajale reprezentativke SAD-a (1996., 2000. i 2004.), dok su u Pekingu iznenađujuće slavile Japanke koje su u finalu s 3-1 svladale favorizirane Amerikanke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!