Ostali sportovi

Krenule i nogometašice, SAD-u prvi poraz nakon 44 utakmice

Mihaela Bradovski • srijeda, 21.07.2021.
Krenule i nogometašice, SAD-u prvi poraz nakon 44 utakmice

U prvim susretima olimpijskog turnira nogometašica za najveće iznenađenje pobrinula se Švedska koja je slavila protiv SAD-a s glatkih 3:0...

Natjecanje nogometašica na Olimpijskim igrama u Tokiju otvorile su Velika Britanija i Čile, a Britanke su očekivano slavile. Došle su do pobjede 2:0 golovima napadačice Manchester Cityja Ellen White

Vrlo uvjerljive bile su Brazilke koje su na krilima legendarne Marte s 5:0 svladale Kinu. Očekivao se malo bolji otpor Kineskinja, ali Brazilke su odigrale stvarno odličnu utakmicu. Još tri pogotka dodale su Debinha, Andressa i Beatriz.

Iznenađenje dana priredile su Šveđanke koje su nanijele poraz Amerikankama koje su dominantna sila u svjetskom ženskom nogometu, a zadnji put su poražene u siječnju 2019. godine od Francuske u prijateljskoj utakmici. Nakon toga nanizale su čak 40 pobjeda i samo četiri remija.

Švedska im je nanijela neugodan poraz 3:0 i to uz dva gola Stine Blackstenius i jedan Line Hurtig.

U istoj skupini Australija je upisala pobjedu protiv Novog Zelanda 2:1 i tako nastavila dominaciju u međusobnim dvobojima, ali teško će zaprijetiti Amerikankama i Šveđankama.

Jedini dvoboj koji je okončan remijem bio je onaj između Japana i Kanade, no tu se i očekivala neizvjesnost. Kanađanke su rano povele, ali Japan je ipak u završnici susreta preko Iwabuchi stigao do remija.

Katastrofalan poraz nanijela je Nizozemska Zambiji koju je svladala s 10:3. Vodile su Nizozemke 10:1, a Zambija je u završnici s dva gola malo ublažila težak poraz. Najraspucanija bila je zvijezda Arsenala v s četiri postignuta gola.

OI, skupina E, prvo kolo:
Velika Britanija - Čile 2:0
Japan - Kanada 1:1

OI, skupina F, prvo kolo:
Kina - Brazil 0:5
Zambija - Nizozemska 3:10

OI, skupina G, prvo kolo:
Švedska - SAD 3:0
Australija - Novi Zeland 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!