Nogomet

Legia se namučila s Florom. Čolak zabio za Malmö, a Mikanović zadržao Zvezdu na životu

Branimir Korać • četvrtak, 22.07.2021.
Legia se namučila s Florom. Čolak zabio za Malmö, a Mikanović zadržao Zvezdu na životu
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Odigran je drugi dio prvih utakmica drugog pretkola Lige prvaka. Potencijalni Dinamov protivnik u trećem kolu u ovom trenutku je Legia...

Dinamo ako prođe Omoniju u trećem pretkolu igrat će protiv Legije ili Flore. Zasad je prolazu bliža Legia koja je slavila u Varšavi s 2:1. Povela je već u trećoj minuti golom Kapustke da bi razigrana Flora poravnala preko Sappinena. Mučili su se Poljaci, ali ipak došli do pobjedničkog gola preko Guimaraesa Lopesa u sudačkoj nadoknadi. Juranović je odradio cijelu utakmicu za Legiju.

Antonio-Mirko Čolak nastavlja s odličnim igrama u dresu Malmöa. Šestu utakmicu zaredom zabio je pogodak, ovo mu je 14. nastup u dresu švedske momčadi i deseti gol. Zabio ga je HJK-u za vodstvo u 45. minuti, Finci su se vratili preko Riskija, ali Christiansen je ipak osigurao pobjedu Malmöu.

Crvena zvezda odigrala je lošu utakmicu kod Kairata i upisala poraz 2:1. Jedini pogodak Beograđana je u biti autogol Dine Mikanovića koji je ubačaj Gajića poslao u svoju mrežu. Kairat je ipak slavio i to golom dojučerašnjeg igrača Partizana Mackyja Bagnacka.

Dosta se mučio i Olympiakos koji je samo s 1:0 slavio protiv Neftčija i pritom nije bio opasniji protivnik. Mady Camara zabio je u 30. minuti, a 14 minuta kasnije isključen je. Međutim nije Neftči dugo imao brojčanu prednost, u 63. minuti na drugoj strani je isključen Mert Celik.

Ludogorec je s još jednom dobrim Kristijanom Kahlinom na golu remizirao bez pogodaka kod Mure. Prilika je bilo na obje strane, ali Kahlina na jednoj i Obradović na drugoj strani bili su raspoloženi.

PSV je potpuno nadigrao i visoko svladao Galatasaray s 5:1. Tri gola zabio je Zahavi, dva Götze i Turci su na izlaznim vratima ovog natjecanja.

Liga prvaka, drugo pretkolo:
Legia - Flora 2:1
Malmö - HJK Helsinki 2:1
Kairat Almati - Crvena zvezda 2:1
Olympiakos - Neftči 1:0
Mura - Ludogorec 0:0
PSV - Galatasaray 5:1 Slovan Bratislava - Young Boys 0:0

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!