Ostali sportovi

Braća Sinković nestrpljivo čekaju svoju prvu utrku u Tokiju

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 23.07.2021.
Braća Sinković nestrpljivo čekaju svoju prvu utrku u Tokiju
Foto: Pixsell

Damir Martin noćas je probio led, a sutra rano ujutro bit će red i na braću Sinković. Očekuje ih prvi nastup u Tokiju, kvalifikacije u kojima ne bi smjeli imati problema...

Danas je započela veslačka regata Olimpijskih igara u Tokiju 2020. na stazi Sea Forest u Tokiju u Japanu. Braća Sinković svoju prvu kvalifikacijsku utrku imaju na rasporedu sutra u 3:40 ujutro po srednjoeuropskom vremenu. U svojoj kvalifikacijskoj skupini natjecat će se protiv Bjelorusije, Kanade i Danske, a prve tri posade osigurat će nastup u polufinalu.

„Bliži se prva utrka i jedva smo dočekali. U Japanu smo već nekih desetak dana, već smo se naviknuli na vremensku razliku, ali na vrućinu se još uvijek navikavamo. Očekujemo tešku utrku, prva je utrka, vruće je, protivnike ne znamo jer se dugo nismo utrkivali s posadama koje su van Europe. Idemo maksimalno i vidjet ćemo gdje ćemo doći“, rekao je Valent Sinković.

S pojedinim posadama nisu se utrkivali od kolovoza 2019. kada je održano posljednje Svjetsko prvenstvo. Naime, zbog pandemije brojne posade van Europe nisu nastupile na natjecanjima koja su se održala u ovoj godini.

„U prvoj utrci imamo Bjelorusiju, Dansku i Kanadu. Od toga se ove godine jedino nismo utrkivali s Kanadom tako da će nam oni biti najveća nepoznanica. Bjelorusi, poznavajući ih do sada, mislim da neće biti toliko brzi. Danci su sada u Luzernu izborili nastup i dosta su brzi tako da bi oni mogli biti neugodni zajedno s Kanadom, pa ćemo vidjeti kako će se utrka odvijati. Mi definitivno moramo odraditi ono što i znamo i što možemo i onda nema straha za dobar rezultat“, rekao je Martin Sinković.

Podsjetimo kako su braći Sinković ovo treće Olimpijske igre u trećoj različitoj disciplini. U četvercu s Damirom Martinom i Davidom Šainom osvojili su srebro u Londonu, dok su u dvojcu na pariće u Riju osvojili zlatnu medalju.

Polufinalna utrka na rasporedu je 27. srpnja, a finale 29. srpnja.

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!