Ostali sportovi

Francuzi i Norvežani krenuli pobjedama u rukometni turnir

Branimir Korać • subota, 24.07.2021.
Francuzi i Norvežani krenuli pobjedama u rukometni turnir

Južnoamerički aduti Brazil i Argentina nisu uspjeli iznenaditi europske velikane. Francuska nešto lakše protiv Argentine i Norveška protiv Brazila upisali su pobjede na startu rukometnog turnira...

Norveška je nastup na Olimpijskim igrama otvorila pobjedom protiv Brazila 27:24. Prva utakmica donijela je manje probleme za Norvežane koji nisu tako lako slomili Brazilce i tek u drugom poluvremenu uspjeli su preuzeti kontrolu.

Brazil je vodio na odmoru i preko Chiuffe poveo na početku drugog dijela s 14:12, ali onda kreće norveška serija 5:0 uz tri gola Sandera Sagosena i do kraja susreta Norveška je iskontrolirala rezultat.

Najučinkovitiji u norveškim redovima bili su Sagosen s osam golova, ali i ispucanih čak 16 šuteva, te Torbjorn Bergerud koji je skupio 12 obrana.

Kod Brazila pet golova zabio je Haniel Langaro dok je Leonardo Tercariol skupio 11 obrana.

U drugom susretu skupine A Francuska je bez problema svladala Argentinu. Francuzi su odradili dobar meč i odnijeli pobjedu 33:27, u drugom dijelu su se potpuno odvojili i mirno otišli do pobjede.

U prvom dijelu još je bilo malo nervoze, ali od početka drugog poluvremena Francuska se razigrala, pobjegla na 21:13 i do kraja susreta nije imala više nikakvih problema.

Sedam golova kod Francuske bez promašaja upisao je Melvyn Richardson, a kod Argentine osam golova dodao je Diego Simonet.

Skupina A, prvo kolo:
Norveška - Brazil 27:24
Francuska - Argentina 33:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!