Ostali sportovi

Španjolci izvukli pobjedu protiv Njemačke, a Šveđani protiv Bahreina

Mihaela Bradovski • subota, 24.07.2021.
Španjolci izvukli pobjedu protiv Njemačke, a Šveđani protiv Bahreina

Odigrana su još tri susreta rukometnog olimpijskog turnira, Španjolska, Švedska i Egipat startakli su pobjedama...

U utakmici dana Španjolska je bila bolja od Njemačke s 28:27. Bio je to ujedno i zadnji meč prvog kola skupine A, u prva dva susreta Francuska i Norveška očekivano su krenuli pobjedama.

Njemačka je na startu drugog poluvremena imala dva gola prednosti, ali Španjolska je odgovorila serijom 4:0 i okrenula je rezultat u svoju korist.

U 39. minuti Španjolska je prvi put otišla na plus tri, ali do sredine drugog poluvremena Njemačka se posve vratila i izjednačila na 21:21. Čak je uspjela povesti deset minuta prije kraja golom Juliusa Kühna.

U zadnjih minutu i pol preokret Španjolskoj donio je Alex Dujšebaev, imala je Njemačka priliku u završnici, ali Weinhold je izgubio loptu. Međutim poklonom je uzvratio i Gurbindo, no Njemačka nije imala dovoljno vremena za poravnanje.

Najefikasniji kod Španjolske s po pet golova bili su Adrian Figueras i Aleix Gomez. Gonzalo Perez de Vargas skupio je 11 obrana.

Kod Njemačke pet golova zabio je Steffen Weinhold.

U skupini B Švedska se namučila protiv Bahreina i slavila je tijesno 32:31. Očekivao se lakši posao Šveđana, ali na kraju ih je spasio Albin Lagergren koji je u zadnjoj minuti zabio za vodstvo i pobjedu.

Prvo ime susreta bio je Hampus Wanne s 13 golova, a pet je dodao Lagergren. Kod Bahreina šest golova zabio je Mohamed Ahmed.

Egipat je potvrdio kvalitetu lijepom pobjedom protiv Portugala kojeg je svladao s 37:31. Portugalci su se držali u egalu na poluvremenu, ali nastavak susreta potpuno je pripao Egipćanima koji su igrali posebno dobro u napadu zabivši 22 gola.

Sedam golova zabio je Ahmed Mohamed, po šest su dodali Yahia Omar i Ahmed Elahmar, a pet je dodao Ali Mohamed. Kod Portugala šest je zabio Joao Ferraz, a po pet Pedro Portela i Andre Gomes.

Skupina A, prvo kolo:
Njemačka - Španjolska 27:28

Skupina B, prvo kolo:
Švedska - Bahrein 32:31
Portugal - Egipat 31:37

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!