Ostali sportovi

Crnogorke u drugom dijelu slomile Angolu, Norvežanke krenule uvjerljivo

Matej Kačan • nedjelja, 25.07.2021.
Crnogorke u drugom dijelu slomile Angolu, Norvežanke krenule uvjerljivo

Odigrana su još dva susreta skupine A turnira u ženskom rukometu, a premijerne uvjerljive pobjede upisale su rukometašice Crne Gore i Norveške...

Dvostruke olimpijske prvakinje i brončane s posljednjih Igara u Riju, rukometašice Norveške uspješno su krenule u novi pohod na medalju. Na početku OI u Tokiju Norvežanke su vrlo sigurno i uvjerljivo nadvisile Južnu Koreju.

Završilo je 39:27, a najveći dio posla obavljen je u prvom poluvremenu u kojem je Norveška jako dobrom obranom stigla do 18:10. U drugom dijelu razlika je samo podignuta, a konačan rezultat glasio je 39:27.

Dale je s 11 golova vodila pobjednice, dok je sedam dodala Kristiansen. Kod Koreanki je pet pogodaka zabila Sim Hae-in, gol manje je postigla Jung Yu-ra.

Nakon nešto sporijeg ulaska u susret i egala na poluvremenu, rukometašice Crne Gore ipak su u drugom poluvremenu odjurile do pobjede protiv Angole. Na poluvremenu je bilo tek 13:12, ali je na kraju razlika narasla do 11 golova prednosti za 33:22.

Jovanka Radičević dominirala je s 12 pogodaka, dok su iza nje tri suigračice dale po četiri gola. Kod Angole je šest zabila Kamalandua.

OI rukomet (Ž), prvo kolo:
SKUPINA A:
Crna Gora - Angola 33:22
Norveška - Južna Koreja 39:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!