Ostali sportovi

Mektić i Pavić nakon velike borbe do četvrtfinala olimpijskog turnira

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 26.07.2021.
Mektić i Pavić nakon velike borbe do četvrtfinala olimpijskog turnira

Nikola Mektić i Mate Pavić prošli su u četvrtfinale olimpijskog turnira parova. U osmini finala nakon velike borbe svladali su mlade Talijane Lorenza Musettija i Lorenza Sonega...

Ipak dosta teže od očekivanja Nikola Mektić i Mate Pavić stigli su do četvrtfinala u konkurenciji parova na Olimpijskim igrama u Tokiju. U osmini finala imali su vrlo težak posao protiv Lorenza Musettija i Lorenza Sonega koji su ih namučili više nego što se očekivalo.

Musetti i Sonego tek su se spojili, pokazali su već u prvom kolu protiv Andujara i Carballesa Baene da dobro funkcioniraju zajedno, a to se potvrdilo i u ovom meču-

Prvi set pripao je Mektiću i Paviću koji su u njegovoj završnici stigli do prve break lopte u meču, iskoristili je i poveli sa 6:5. Na servisu za set nisu izgubili niti poen.

U drugom setu i jedni i drugi su na svom servisu imali određenih lošijih trenutaka, ali nije bilo breakova i odluka je pala u 13. igri gdje su Musetti i Sonego bili bolji sa 7:5.

Produženi tie-break odlučio je o putniku u četvrtfinale. Tamo su Musetti i Sonego poveli s 3:0, ali Mektić i Pavić imali su bolju završnicu i s 10:7 prošli su dalje.

U četvrtfinalu igrat će protiv domaće kombinacije Ben McLachlan/Kei Nishikori.

Olimpijski turnir, osmina finala:
Nikola Mektić/Mate Pavić (Hrvatska, 1) - Lorenzo Musetti/Lorenzo Sonego (Italija) 7:5, 6:7(5), 10:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!