Ostali sportovi

Japanke šokirale Crnu Goru, Mađarska poražena i od Brazila

Branimir Korać • utorak, 27.07.2021.
Japanke šokirale Crnu Goru, Mađarska poražena i od Brazila

Ženski rukometni turnir nastavljen je susretima drugog kola. Japan je stigao do prve pobjede slaveći protiv Crne Gore, a na nula bodova je i dalje Mađarska koja je sada poražena od Brazila...

U drugom kolu ženskog rukometnog turnira domaćin Japan priredio je iznenađenje pobjedom protiv Crne Gore. Crnogorke su očekivale lagan posao, nešto teži nego protiv Angole, ali opet ne pretežak, ali na kraju su ostale bez odgovora na specifičnu igru Japanki.

Još sredinom prvog dijela izgledalo je da sve ide očekivanim smjerom, Crna Gora je povela s 10:6, ali do odlaska na odmor Japan radi preokret. U drugom dijelu potpuna kontrola domaćeg sastava, Crna Gora nijednom se nije spustila ispod dva gola razlike i Japan je na kraju odnio pobjedu.

Po šest golova kod Japana postigle su Ayaka Ikehara i Nozomi Hara dok je Shio Fujii dodala pet golova. Jako dobra na vratima bila je Sakura Kametani s 14 obrana.

Crnogorske vratarke su zajedno upisale tek pet obrana. Tatjana Brnović sa šest golova bila je najefikasnija.

Brazilke su u skupini B lako izašle na kraj s Mađarskom. Odigrale su sjajno prvo poluvrijeme u kojem su stvorile visoku razliku i Mađarska se više nije vratila.

Nakon poraza od Francuske, Mađarskoj je to već drugi poraz, dovoljno da se uključi alarm. Naime u vrlo teškoj je skupini u kojoj nema laganog protivnika, a nakon dva kola na bodovnom kontu stoji nula.

Brazil su predvodile Ana Paula Rodrigues Belo i Samara Vieira s po sedam golova dok je šest dodala Eduarda Amorim Taleska. Kod Mađarske sedam golova zabila je b>Nadine Schatzl.

Skupina A, drugo kolo:
Japan - Crna Gora 29:26

Skupina B, drugo kolo:
Brazil - Mađarska 33:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!