Ostali sportovi

Jurak ostvarila olimpijski san, ali s Dodigom ispala u prvom kolu

Matej Kačan • srijeda, 28.07.2021.
Jurak ostvarila olimpijski san, ali s Dodigom ispala u prvom kolu

Hrvatski mješoviti teniski par Darija Jurak i Ivan Dodig ispao je u prvom kolu od ruske kombinacije, ali je Darija s 37 godina ostvarila olimpijski san...

Hrvatska tenisačica Darija Jurak ostvarila je san nastupa na Olimpijskim igrama. Nakon što je Donna Vekić odustala od nastupa u ženskom paru, Jurak je dobila mjesto u mješovitim parovima s Ivanom Dodigom.

Za suparnike u prvom kolu dobili su rusku kombinaciju Anastasije Pavljučenkove i Andreja Rubljova, a Rusi su ipak preokretom slavili. U prvi set ruska je kombinacija sjajno krenula i povela s 3:1, ali Dodig i Jurak vraćaju break za 4:4, a onda rade još jedan za 7:5 i prvi set.

Najbolju priliku u drugom setu Dodig i Jurak propustili su kad su vratili break i došli na 4:4, ali su odmah potom izgubili još jedan servis pa su Rusi izjednačili sa 6:4.

Treći set odigran je u obliku produženog tie-breaka, a tu su Rusi krenuli bolje. Poveli su s 3:1, a onda i s velikih 9:5. No, hrvatski je par zaigrao sjajno i spasio je čak četiri meč lopte te je došao do 9:9.

No, nije bilo više snage pa Rubljov i Pavljučenkova uzimaju dva poena u nizu te odlaze u drugo kolo, dok Dodigu ostaje borba za medalje u muškom paru, a Jurak se vraća kući s iskustvom s OI.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!