Ostali sportovi

Ribakina kobna i za Muguruzu, Svitolina i dalje favorit za zlato

Mihaela Bradovski • srijeda, 28.07.2021.
Ribakina kobna i za Muguruzu, Svitolina i dalje favorit za zlato

U olimpijskom turniru tenisačica još su samo četiri kandidatkinje za tri odličja. Među polufinalisticama je i pobjednica protiv Donne Vekić Kazahstanka Ribakina...

Kazahstanka Elena Ribakina u prošlom kolu bila je bolja od Donne Vekić, a sada je zaustavila i Garbine Muguruzu. Svladala ju je u dva seta i to nakon što je u završnici uzela prvi set pa onda drugi uz samo jedan izgubljeni meč.

Ne tako davno Muguruza je bez problema svladala Ribakinu, na travi u Berlinu, međutim ovdje je Kazahstanka ipak bila bolja.

Sada se u prvu favoritkinju za olimpijsko zlato prometnula Elina Svitolina koja je u dva seta bila bolja od Camile Giorgi. U oba seta Svitolina je došla do dvostrukog breaka nakon čega je uspjela dovršiti posao.

U polufinalu je i Belinda Bencic koja je u tri seta bila bolja od Anastazije Pavljučenkove. Ruskinja se oporavila od gubitka seta sa 6:0 te je osvojila drugi set sa 6:3, no u trećem se nije vratila iz ranog breaka zaostatka i upisala je poraz.

O porazu Paule Badose već se sve zna, Španjolka je bila prisiljena predati meč nakon proživljenog toplotnog udara, u kolicima je napustila teren nakon odigranog prvog seta.

Olimpijski turnir, četvrtfinale:
Elena Ribakina (Kazahstan, 15) - Garbine Muguruza (Španjolska, 7) 7:5, 6:1
Elina Svitolina (Ukrajina, 4) - Camila Giorgi (Italija) 6:4, 6:4
Belinda Bencic (Švicarska, 9) - Anastazija Pavljučenkova (Rusija, 13) 6:0, 3:6, 6:3
Marketa Vondroušova (Češka) - Paula Badosa (Španjolska) 6:3, predaja Badose

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!