Ostali sportovi

Hrvatska sjajnom partijom protiv Crnogoraca brzo zaboravila na kiks

Matej Kačan • četvrtak, 29.07.2021.
Hrvatska sjajnom partijom protiv Crnogoraca brzo zaboravila na kiks
Foto: Pixsell

Hrvatski vaterpolisti upisali su drugu pobjedu na olimpijskom turniru. Barakude su nakon poraza od Australije odigrale mnogo bolje te su svladale Crnu Goru...

Nakon iznenađenja i kiksa protiv Australije, hrvatska vaterpolska reprezentacija pribrala se, uozbiljila i pobjedom najbolje zaliječila sve rane. Barakude su u set od tri ključne utakmice krenule sjajno, uvjerljivom partijom i sigurnom pobjedom protiv Crne Gore od 13:8.

Počelo je dosta usporeno, ali kasnije se rasplamsalo. na početku Aleksandar Ivović za 1:0 odmah koristi igrača više, ali je Hrvatska dosta brzo uspjela odgovoriti dobrom obranom i kontrom usamljenog Miloša. Nakon toga opet nekoliko minuta bez golova, sve do samog kraja prve četvrtine koja je završila 1:1 obilježena nešto slabijim napadima na obje strane.

Hrvatska je zato u drugu dionicu krenula fantastično. U tri i pol minute otvaranja dala je čak tri gola i odjurila na 4:1 preko Bukića, Fatovića. Igrač više funkcionirao je sjajno, lopta je išla jako brzo i igralo se atraktivno, potpuno drukčije u odnosu na susret s Australijom.

S druge strane su se i Crnogorci razigrali i u drugoj dionici gledamo fantastičan vaterpolo na obje strane, a u igri gol na gol Hrvatska nije ipak uspjela zadržati prednost od tri pogotka razlike, Crnogorci su smanjili na 7:5. Ipak, kod naših je briljirao Loren Fatović s tri gola na odmoru.

Na plus tri Hrvatska se vraća pogotkom Garcije početkom treće, ali se nastavila igra gol na gol pa Crnogorci imaju spreman odgovor na svako odvajanje Hrvatske čiji je najbolji igrač u trećoj baš Garcia. Ipak je Hrvatska ta koja je dala posljednji gol u trećoj dionici preko Bukića za 11:8.

Hrvatska se po prvi put na četiri razlike odvaja početkom četvrte, pogotkom Ante Vukičevića za 12:8, a Crnogorci su krenuli padati i pet minuta nisu uspjeli zabiti pogodak. Curilo je vrijeme za hrvatske suparnike, a usput je i Marko Bijač zaključao vrata.

Kad je Vukičević zabio gol za 13:8 dvije minute i 17 sekundi do kraja, mogli smo pospremiti pobjedu u ladicu. Pokušavali su Crnogorci do kraja, ali Bijač nije dao pa je Hrvatska upisala pobjedu, a nadoknadila je i poraz od Australije većom gol-razlikom.

Fatović je ostao na tri gola iz prvog dijela, a priključili su se Bukić, Vukičević i Garcia s dva gola. Kod Crne Gore su Ivović, Matković i Perković dali po dva gola. Hrvatska je sad s 2-1 omjerom drugoplasirana u skupini B, a slijedi joj klasik sa Srbijom za dva dana.

OI vaterpolo, 3. kolo:
Hrvatska - Crna Gora 13:8

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!