Ostali sportovi

Mektić i Pavić slavili, imamo hrvatsko finale u Tokiju!!!!

Matej Kačan • četvrtak, 29.07.2021.
Mektić i Pavić slavili, imamo hrvatsko finale u Tokiju!!!!

Nevjerojatan, fantastičan uspjeh hrvatskog tenisa na OI u Tokiju. Mate Pavić i Nikola Mektić impresivnom su pobjedom kompletirali hrvatsko finale u parovima...

Nakon 113 godina će u finalu parova na Olimpijskim igrama igrati parovi iz iste zemlje, a to je uspjelo jednoj Hrvatskoj. Nakon Marina Čilića i Ivana Dodiga, nezamisliv i nevjerojatan uspjeh napravili su Mate Pavić i Nikola Mektić.

Najbolji par svijeta je nakon osvajanja Wimbledona osigurao najmanje srebro, a Hrvatskoj zlato i srebro u parovima. U polufinalu su pali Amerikanci Austin Krajiček i Tennys Sandgren. Suvereno i sigurno, s dva puta po 6:4.

Možda nisu bili uvjerljivi kao kumovi prije njih, ali Mektić i Pavić su svoj servis odradili fantastično, nisu Amerikancima ni ponudili break šansu, a i poene su na svom servisu gubili jako rijetko. Preostalo je nakon takvog serviranja samo čekati svoju šansu na breaku.

Srećom, i return je bio sjajan, igra na mreži još bolja i po jedno oduzimanje servisa po setu bilo je dovoljno. U prvom setu stiglo je za 2:1, a onda je sigurno obranjen servis za 3:1, dok je i u drugom setu bila identična slika.

Tako nakon malog mučenja u prva dva kola najbolji par svijeta pokazuje zašto je najbolji, a jedno je sigurno - u finalu nas čeka poslastica i praznik hrvatskog sporta, ma tko god slavio u ovom velikom dvoboju.

OI tenis, polufinale parova:
N. Mektić/M. Pavić - T. Sandgren/A. Krajiček 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!