Ostali sportovi

Važna pobjeda Njemačke, Danci očekivano bolji od Portugala

Mihaela Bradovski • petak, 30.07.2021.
Važna pobjeda Njemačke, Danci očekivano bolji od Portugala

U četvrtom kolu muškog rukometnog turnira na Olimpijskim igrama Njemačka i Danska upisali su pobjede, Danci za potvrdu vodeće pozicije, a Njemačka si je povećala šanse u borbni za nokaut fazu...

Njemačka je u skupini A upisala važnu pobjedu protiv Norveške 28:23 i tako si povećala šanse za prolazak u sljedeću fazu natjecanja. U zadnjem kolu igra protiv Brazila i remi joj već donosi prolaz. U slučaju zatvaranja kruga s tri reprezentacije, Njemačka ne smije izgubiti s vrlo visokom razlikom.

Norvešku je stavila u neugodnu poziciju jer ako Norvežani u zadnjem kolu izgube od Francuza, a Njemačka od Brazila s određenom razlikom, Norveška otpada.

Cijelim tijekom susreta Norveška je bila u zaostatku iako se uspjela u određenim fazama približiti i zakomplicirati susret.

U 49. minuti tako je golom Petera Overbyja smanjila na 22:21, imali su Norvežani napad za poravnanje, ali Magnus Jondal pogodio je vratnicu.

Njemačka se tu ponovno odvojila i stvorila razliku te ovaj put nije dopustila Norvežanima povratak.

Johannes Bitter odradio je važnu ulogu u odvajanju sa sedam obrana iz devet udaraca. Šest golova postigao je Uwe Gensheimer, a pet Timo Kastening. Kod poraženih Sander Sagosen postigao je sedam golova, a Joendal pet.

I u skupini B Portugal se doveo u nezgodnu poziciju i ako kiksa u zadnjem kolu protiv Japana, može se dovesti u tešku situaciju.

Danas je upisao očekivani poraz od Danske 34:28 i ostao je na samo dva boda. Dobro se držao u prvom dijelu dok je napad odlično funkcionirao, ali u drugom poluvremenu zabio je dvostruko manje golova i upisao je poraz.

Dansku su predvodili s devet golova Mikkel Hansen i sa sedam Mathias Gidsel. Kod poraženih Diogo Branquinho bio je najefikasniji s četiri gola.

Skupina A:
Njemačka - Norveška 28:23

Skupina B:
Portugal - Danska 28:34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!