Ostali sportovi

Japan šokirao i izbacio Portugal, Bahrein u četvrtfinalu

Branimir Korać • nedjelja, 01.08.2021.
Japan šokirao i izbacio Portugal, Bahrein u četvrtfinalu

Portugal je upisao veliki kiks na Olimpijskim igrama u Tokiju i porazom od Japana oprostio se od nastupa već u grupnoj fazi...

Portugal je eliminiran s Olimpijskih igara u Tokiju i to uz samo jednu pobjedu u skupini i ključni poraz u zadnjem kolu od Japana. Malo tko je mogao takvo što predvidjeti nakon odličnih igara Portugalaca u zadnje dvije godine, ali u Tokiju nisu bili niti sjena toga.

U zadnjem kolu za prolaz im je trebala pobjeda protiv Japana, ispostavilo se da bi im dovoljan bio i remi s obzirom na poraz Bahreina u kasnijem meču, međutim nisu uspjeli izbjeći poraz, Japan je slavio 31:30.

Japan je većim dijelom susreta bio u prednosti, vodio je i s tri razlike, ali Portugal je u drugom dijelu napravio preokret i preuzeo vodstvo.

Dugo se igralo gol za gol, a Portugalci su zadnje vodstvo imali 29:28 dvije minute prije kraja. Nakon toga ne koriste dva napada, Japan je svoje realizirao i serijom 3:0 preuzeo vodstvo. Pet sekundi prije kraja Portugal je samo smanjio na konačnih 31:30.

Šest golova postigao je Rennosuke Tokuda, a pet Hiroki Motoki. Kod Portugala Humberto Gomes skupio je 11 obrana, a po četiri gola zabili su Joao Ferraz, Rui Silva, Antonio Areia i Andre Gomes.

Bahrein je nakon tog susreta igrao protiv Egipta i slavio prolaz u četvrtfinale. Egipćani su imali lagan posao, slavili su 30:20 u susretu koji je više značio njima u borbi za drugo mjesto nego Bahreinu koji je već osigurao četvrto.

Egipat su do pobjede vodili Mohamed Eltayar s 15 obrana te Ahmed Elahmar s pet golova. Kod poraženih Mohamed Ahmed zabio je četiri gola.

Poznat je tako i prvi četvrtfinalni par, sretni Bahrein ide na Francusku.

Skupina B, peto kolo:
Portugal - Japan 30:31
Egipat - Bahrein 30:20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!