Ostali sportovi

Španjolska preokretom preko Švedske do polufinala Olimpijskih igara

Branimir Korać • utorak, 03.08.2021.
Španjolska preokretom preko Švedske do polufinala Olimpijskih igara

Španjolska je drugi polufinalist Olimpijskih igara u Tokiju. Nakon što je Francuska bila bolja od Bahreina, Španjolska je eliminirala Švedsku...

Odličan susret u četvrtfinalu Olimpijskih igara odigrali su Španjolska i Švedska. Španjolci su na kraju odnijeli pobjedu 34:33, a gol odluke postigao je u zadnjoj minuti Alex Dujšebaev.

U zanimljivom dvoboju Švedska je imala prednost na odmoru, ali u nastavku susreta Španjolci su ipak okrenuli priču i preuzeli vodstvo.

Španjolci su vodili do sredine prvog poluvremena kada Švdska dolazi u prednost i u nekoliko navrata tijekom prvog dijela imala je i tri gola prednost. Na odmor je odnijela 20:18 u poluvremenu u kojima su napadi bili u prvom planu.

U 47. minuti i dalje se činilo kako Švedska ima sve pod kontrolom, vodila je 29:25, a onda kreće preokret. Španjolci rade 8:1, u deset minuta igre Švedska postiže tek jedan pogodak i Španjolska kreće prema pobjedi.

Ipak u završmnici je Švedska došla na minus jedan, no gol Dujšebaeva u zadnjoj minuti usmjerio je Španjolsku prema pobjedi.

Kod Španjolske Aleix Gomez postigao je osam golova, a po pet su dodali Raul Entrerrios i Alex Dujšebaev. Kod Švedske Andreas Palicka skupio je 11 obrana, Hampus Wanne zabio je deset golova, Fredric Pettersson šest, a Jim Gottfridsson pet.

Olimpijske igre, četvrtfinale Švedska - Španjolska 33:34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!