Tenis

Južnoafrikanac izbacio Nadala, ispao i drugi nositelj u Washingtonu

Branimir Korać • petak, 06.08.2021.
Južnoafrikanac izbacio Nadala, ispao i drugi nositelj u Washingtonu

Prva dva nositelja turnira u Washingtonu u četvrtak su upisali poraze. Rafael Nadal izgubio je od Lloyda Harrisa, a Felix Auger-Aliassime od Jensona Brooksbyja...

Domaći adut u Washingtonu Reilly Opelka poražen je u osmini finala od Australca Johna Millmana. Opelka je odservirao 19 aseva, no nije mu to bilo dovoljno, Millman je ipak na kraju slavio. Bio im je to treći međusobni dvoboj i Opelka još nijednom nije došao do pobjede.

Kei Nishikori polako raste i hvata formu, a nakon što ga je u Tokiju zaustavio tek Novak Đoković u Washingtonu je upisao tri vezane pobjede. Treća je stigla protiv sedmog nositelja Camerona Norrieja iako je izgubio prvi set.

Finalistu Los Cabosa i Atlante, Brandona Nakashimu, u trećem setu meča protiv Denisa Kudle dohvatio je umor i više nije išlo. Nakashima je dosta pao i Kudla je to iznenadio i izborio neočekivani prolaz u četvrtfinale.

Tijesan meč u dva tie-breaka odigrali su Jannik Sinner i Sebastian Korda. Sinner je dobio oba tie-breaka, a Korda ima za čim žaliti jer je u drugom setu vodio 5:2 s duplim breakom, a da nije imao nijednu set loptu. Sve je to prokockao i izgubio i taj set.

Veliko iznenađenje priredio je Lloyd Harris koji je svladao Rafaela Nadala u tri seta. Nadal je u trećem setu imao prilika, u dva gema pritisnuo je servis Harrisa, ali Južnoafrikanac je u ključnim trenucima jako dobro servirao. U desetom gemu Nadal je pokleknuo, odigrao je loše i izgubio gem i meč.

Izletio je i drugi nositelj Felix Auger-Aliassime kojeg je izbacio Amerikanac Jenson Brooksby u dva seta. Ispao je i Ilja Ivaška, njega je u dva seta eliminirao Mackenzie McDonald.

ATP Washington, osmina finala:
John Millman (Australija, 11) - Reilly Opelka (SAD, 8) 6:3, 7:6(4)
Kei Nishikori (Japan) - Cameron Norrie (Velika Britanija, 7) 3:6, 6:3, 6:3
Denis Kudla (SAD) - Brandon Nakashima (SAD) 3:6, 7:6(3), 6:4
Steve Johnson (SAD) - Ričardas Berankis (Litva) 6:2, 6:1
Jannik Sinner (Italija, 5) - Sebastian Korda (SAD, 12) 7:6(3), 7:6(3)
Lloyd Harris (Južna Afrika, 14) - Rafael Nadal (Španjolska, 1) 6:4, 1:6, 6:4
Jenson Brooksby (SAD) - Felix Auger-Aliassime (Kanada, 2) 6:3, 6:4
Mackenzie McDonald (SAD) - Ilja Ivaška (Bjelorusija) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!