Tenis

Karolina Pliškova zaustavila Donnu Vekić u Montrealu

Branimir Korać, HINA • srijeda, 11.08.2021.
Karolina Pliškova zaustavila Donnu Vekić u Montrealu

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u treće kolo WTA turnira iz serije Masters 1000 u Montrealu, u dvoboju drugog kola bolja od nje bila je četvrta nositeljica Čehinja Karolina Pliškova s 4:6, 6:3, 7:6(2) nakon dva sata i 35 minuta igre.

Bio je ovo sedmi međusobni susret Donne Vekić i Karoline Pliškove i šesta pobjeda češke igračice.

Vekić je odlično krenula u dvoboj, iskoristila lošiju igru Pliškove na početnom udarcu te odmah u prvoj igri ostvarila break. Iako je Pliškova vratila izgubljeni servis i poravnala na 3:3, Vekić je novim breakom za 5:4 osigurala servis za prvi set.

Imala je Vekić nove tri prilike za oduzimanje servisa suparnici u prvoj igri drugog seta, no nije ih iskoristila, a nakon što je kod rezultata 1:1 Pliškova spasila još jednu break loptu situacija na terenu se počela mijenjati. Vekić je u sljedećoj igri izgubila svoj početni udarac, Pliškova je počela bolje servirati pa 25-godišnja Osječanka do kraja drugog seta više nije dobila priliku za povratak.

Kad je Pliškova ostvarila break u ranoj fazi trećeg seta, za vodstvo 2:1, bilo je vidljivo kako joj je samopouzdanje naraslo, dok je Vekić sve teže stizala do poena. Ipak, Vekić se nije predavala niti nakon što kod vodstva Pliškove od 3:2 nije iskoristila tri break lopte. S nekoliko dobrih reterna Vekić je stigla do 15:40, no tada je Čehinja odligrala dva odlična poena. Dvostrukom servis pogreškom Pliškova je ponudila novu šansu Vekić, no odmah potom je sjajnim forhendom tu šansu i anulirala. Ipak, u sljedećem servis gemu Pliškove Vekić je osigurala novu break loptu, a tada je Čehinja dvostrukom servis pogreškom omogućila poravnanje na 4:4.

O pobjednici je na kraju odlučivao tie-break u kojemu je Pliškova bila dominantna na svom servisu što joj je uz mini-break iz prvog poena donijelo prednost od 5:2. Tada je Vekić odigrala dva vrlo loša poena na svom servisu, na meč loptu Pliškove je napravila i dvostruku servis pogrešku te na kraju ipak poražena napustila teren.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!