Ostali sportovi

Thorkildsen više nije trener Sare Kolak, HAS će joj pronaći novog

Branimir Korać • četvrtak, 12.08.2021.
Thorkildsen više nije trener Sare Kolak, HAS će joj pronaći novog
Foto: Pixsell

Sara Kolak je definitivno bez trenera, slavnom Norvežaninu Andreasu Thorkildsenu suradnja je raskinuta i Hrvatski atletski savez u skoroj budućnosti pronaći će Sari novog trenera...

Jedna od najtužnijih, ali i najljepših priča među hrvatskim olimpijcima je ona Sare Kolak. Kolak je izigrana, Norvežanin Andreas Thorkildsen odbio je putovati s njom u Tokio, potpuno su joj poremećene pripreme i Sara je na tužan način sama otputovala za Tokio.

Nije bilo jednostavno gledati nemoćnu i ostavljenu braniteljicu naslova kako kreće iz zagrebačke zračne luke prema Tokiju, ali tamo se ipak posložila lijepa priča i svi treneri koji su ikako mogli bili su uz Saru, pomagali joj kako god znaju i mogu. Rezultat na žalost nije bio dobar, nije niti mogao biti s obzirom što se sve događalo.

Sara je najavljivala razgovor s Norvežaninom, ali neće biti potrebe, ugovor s njim već je raskinut i Sara je bez trenera.

"Koliko mi je poznato HOO je raskinuo ugovor s Thorkildsenom, odluku o raskidu donio je i Izvršni odbor Hrvatskog atletskog saveza. Do kraja sezone Sara će trenirati kao i do sada, sama, ali do 1. listopada moramo pronaći rješenje jer nijedan hrvatski atletičar ne može trenirati sam", istaknuo je izbornik reprezentacije Mladen Katalinić za Sportske novosti.

Katalinić dodaje kako će HAS odrediti novog trenera Sare Kolak.

"Dali smo sari na volju da izabere trenera koji želi, htjeli smo joj maksimalno izaći u susret. Na kraju se pokazalo kao promašaj i bilo bi neozbiljno da opet plaćamo trenera, a da nakon svega nemamo utjecaj tko će to biti. Budući trener Sare Kolak bit će izabran tako da u tome sudjelovati svakako i vodstvo HAS-a i ja kao izbornik, to više ne može mimo nas."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!