Košarka

Marcus Smart dobio četverogodišnji ugovor s Bostonom

Matej Kačan • utorak, 17.08.2021.
Marcus Smart dobio četverogodišnji ugovor s Bostonom

Jedan od najboljih obrambenih bekova NBA lige Marcus Smart svoju će karijeru nastaviti u Boston Celticsima. Smart je od Bostona dobio novi, lukrativni četverogodišnji ugovor...

Boston Celticsi osigurali su zadržavanje svog vrijednog beka i vrlo važnog dijela svlačionice, Marcusa Smarta. Jedan od najboljih obrambenih bekova NBA lige dobio je četverogodišnji ugovor vrijedan 77 milijuna dolara, prenosi ESPN.

To je i maksimalno produženje koje je Smart mogao dobiti na osnovu svoje ovosezonske plaće koja iznosi 14.3 milijuna dolara. Smart je ušao u posljednju godinu ugovora te produženje vrijedi od sezone 2022/23.

Smart je dvaput biran u najbolju obrambenu petorku lige, a cijelu sedmogodišnju karijeru je proveo u Bostonu koji ga je 2014. birao šestim izborom drafta. Ako odradi i ovaj ugovor do kraja, Smartov staž u Celticsima iznosit će 11 godina.

27-godišnji bek posljednjih je sezona podigao postotke šuta te je tako riješio jednu od većih boljki, a u prošloj je sezoni bilježio 13.1 poen, 5.7 asistencija i 0.5 blokada za 32.9 minuta po susretu, što su mu rekordi karijere u tim kategorijama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!