Nogomet

Kjaer: 'Nisam heroj, učinio sam što bi i bilo tko na mom mjestu'

Matej Kačan • četvrtak, 19.08.2021.
Kjaer: 'Nisam heroj, učinio sam što bi i bilo tko na mom mjestu'

Danski kapetan i branič Milana Simon Kjaer još se jednom osvrnuo na događaje koji su se odvili na Parken stadionu kad se Christian Eriksen srušio od srčanog udara...

Branič Milana Simon Kjaer dao je intervju za talijanski list Corriere della Sera u kojem se još jednom osvrnuo na situaciju na Parken stadionu kad je Christian Eriksen srušio od srčanog udara, a Kjaer je bio prvi u pomoći.

Danski kapetan inzistira da se ne osjeća kao heroj nakon što je njegova brza intervencija do dolaska medicinske službe vjerojatno Eriksenu spasila život, a navodi i da je ta situacija "šok koji će biti dio mene zauvijek".

"Nisam heroj, učinio sam što sam trebao, bez razmišljanja, što bi svatko na mom mjestu. Bio je to povijesni dan za nas Dance, prva utakmica na Euru na domaćem stadionu. No, onda se dogodilo što se dogodilo. Ostao sam pribran, kao i suigrači. Bio je to timski rad, naravno da bi napravili isto i da je to bio suparnik."

Kjaer je prvi priskočio u pomoć te je krenuo s reanimacijom Eriksena, a kasnije je sa suigračima formirao zid oko unesrećenog suigrača kako kamere i dio navijača ne bi mogli vidjeti što se događa.

"To je to, jedino što je bitno jest da je Christian sad u redu. To je jedino važno, a ja sam učinio to bez razmišljanja. Vodio me instinkt i automatski sam učinio što sam trebao. Bio mi je prvi put da se to dogodilo, nadam se da je bio i posljednji", kazao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!